Yumurtalı Kabak Kavurma Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 24 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,192
Cinsiyet
bPg20e
yumurtali-kabak-kavurma_2144-730x548.jpg

Yumurtalı Kabak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler​

  • 5 adet yeşil kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber


Püf Noktası​

* Dilerseniz yumurta miktarını artırabilirsiniz.

Yumurtalı Kabak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?​

5 adet yeşil kabağı yıkıyoruz. Baş kısımlarını ve alt kısımlarını kesiyoruz. Üstünden bıçak yardımıyla kesikler atıyoruz.

Kesikler attığımız kabakları bir kaba yanlamasına doğruyoruz.

Bir tencereye 1 adet kuru soğanı ve yemeklik doğruyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte biraz kavuruyoruz.

Üzerine yarım yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz ve biraz çeviriyoruz.

Üzerine 2 adet rendelenmiş domates ekliyoruz ve onu da biraz çeviriyoruz.

Üzerine doğradığımız yeşil kabakları ilave ediyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber serpiyoruz. Tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz.

Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Piştikten sonra üzerine 3 adet yumurta kırıyoruz ve tüm malzemeyi harmanlıyoruz.

Yumurtalar pişince ocaktan alıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt