- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Yumurtalı Kabak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yeşil kabak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Püf Noktası
* Dilerseniz yumurta miktarını artırabilirsiniz.Yumurtalı Kabak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
5 adet yeşil kabağı yıkıyoruz. Baş kısımlarını ve alt kısımlarını kesiyoruz. Üstünden bıçak yardımıyla kesikler atıyoruz.Kesikler attığımız kabakları bir kaba yanlamasına doğruyoruz.
Bir tencereye 1 adet kuru soğanı ve yemeklik doğruyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte biraz kavuruyoruz.
Üzerine yarım yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz ve biraz çeviriyoruz.
Üzerine 2 adet rendelenmiş domates ekliyoruz ve onu da biraz çeviriyoruz.
Üzerine doğradığımız yeşil kabakları ilave ediyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber serpiyoruz. Tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra üzerine 3 adet yumurta kırıyoruz ve tüm malzemeyi harmanlıyoruz.
Yumurtalar pişince ocaktan alıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…