- Katılım
- 3 yıl 8 ay 23 gün
- Mesajlar
- 25,275
- Tepkime puanı
- 8,721
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Soğutma işlemleri amacıyla üretilen yeni bir ‘’küp’’ türü, hem buza hem de geleneksel soğutma yöntemlerine ihtiyaç duyulmadan yiyecek ve içeceklerin en taze hâliyle servis edilmesi konusunda bir ‘’devrim’’ yaratabilir. Jöle formunda üretilen ve aynı zamanda anti-bakteriyel özellikte olan yeni buz küpleri plastik içermiyor ve gübreye dönüştürülebilir özellikler taşıyor.
‘’Geleneksel açıdan bakıldığında bir buz eridiğinde aynı amaçla tekrar kullanılamaz. Bu sorundan yola çıkarak soğutma işlemleri ve yeniden kullanılabilir olması için katı formda ‘sözde’ bir buz küpü üretebileceğimizi düşündük.’’
- Profesör Gang Sun [Sun, Kaliforniya Üniversitesi, Davis (The University of California, Davis), Biyoloji ve Ziraat Mühendisliği Bölümleri’nde profesör olarak görevini sürdürmektedir.]
‘’Bu küpleri, soğutma amacıyla 13 saat boyunca kullanabilir, gerektiğinde su ile durulayabilir ve bir sonraki kullanım için tekrar dondurmak üzere dondurucuya koyabilirsiniz.’’
- Jiahan Zou [Zou, bu proje kapsamında çalışan doktora öğrencilerinden biridir.]
Projede yer alan araştırmacılar, ilerleyen süreçte, bu küpler için kullanılan malzeme içeriğini tarım atıklarından elde ederek hem iklim krizinin yıkıcı etkilerine karşı verilen savaşta ön safhalarda yer almayı hem de geleneksel soğutma yöntemlerinin beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının önüne geçmeyi hedefliyor
Çeviri: Deniz Saygı