Yazın milyonlar bu hatayı yapıyor!

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Cilt ince ve hassas bir tabaka. Uzmanlara göre güneş kremi her mevsim sürülmeli. Evden çıkmadan güneş kremini kullanmak cildi koruma altına alıyor. Peki bu kremi kullanırken nelere dikkat etmeli?
Güneşe karşı koruyuculuk sağlayan güneş kremleri yüksek SPFli olmalı. Çünkü güneş ışığı yaşlanme ve leke yapıyor. Peki güneş kremi nasıl kullanılmalıdır?
YETERİNCE SÜRMEMEK
guneskremisecerkendi-08072023bb4dcceb.jpg

En yaygın hatalardan biri yeterli miktarda güneş kremi sürmemek. Cildinizin açıkta kalan tüm bölgelerini tamamen kaplayacak kadar kullandığınızdan emin olun.
BELİRLİ BÖLGELERİ ATLAMAK
Kulaklar, ense, dudaklar ve ayakların üst kısımları gibi belirli bölgeleri gözden kaçırmak kolaydır. Bu alanlar da güneş ışınlarından çok fazla etkilenir. Bu sebeple de açıkla kalan tüm alanlarda güneş kremi sürdüğünüzden emin olun.
ÖNCEDEN GÜNEŞ KREMİ SÜRMEMEK
Güneş kreminin cilde tam olarak emilmesi ve etkili koruma sağlaması için güneşe çıkmadan en az 15-20 dakika önce güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.
TEKRARLAMAMAK
Güneş kremini gün içerisinde tekrar tekrar sürmeniz gerekir. Yüzüyorsanız ya da çok sık terliyorsanız güneş kreminizi belirli aralıklarla tekrar sürmeyi ihmal etmeyin. Uzmanlar genellikle güneş kremini 2 saat 1 yenilenmesi gerektiğini öneriyor.
HER GÜN GÜNEŞ KREMİ KULLANIN
Genellikle herkes güneş kremini yaz aylarında kullanmayı tercih ediyor. Ancak her mevsim güneş kremi sürmeye ihtiyacınız var. Bulutlu günlerde bile güneş kreminizi ihmal etmeyin.
DÜŞÜK SPF KULLANMAK
Güneş Koruma Faktörü (SPF), UVB ışınlarına karşı koruma seviyesini gösterir. Düşük bir SPF kullanmak yetersiz koruma sağlayabilir. Bu nedenle en az SPF 30 ile geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanmayı tercih edin.
GÖZLERİNİZİ KORUMAYI İHMAL ETMEYİN
Gözleriniz de UV hasarına karşı hassastır. Gözlerinizi zararlı ışınlardan korumak için UV koruması sunan bir güneş gözlüğü takın.
Bu yaygın güneş kremi hatalarının farkında olarak ve gerekli önlemleri alarak daha iyi bir koruma sağlayabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt