Yapay Zeka Mühendisliği Nedir, Mezunları Ne İş Yapar?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Son yıllarda “yapay zeka” kavramını duymamış olmanız mümkün değil. Önümüzdeki yıl itibariyle ilk öğrencilerini almaya başlayacak Yapay Zeka Mühendisliği bölümünü ve detaylarını hep birlikte inceliyoruz.

2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle Türkiye’deki iki üniversite, yapay zekâ mühendisliği bölümüne öğrenci alacak. İlk defa bu yıl açılacak olan bölümün ders içeriklerini, okuyanların ve mezun olanların ne iş yapacaklarını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Üniversitelerin yapay zekâ mühendisliği lisans programlarını incelemeden önce, gelin mesleğin genel tanımına bakalım. Ardından eğitim imkanlarına detaylıca göz atacağız.

yapay-zeka.jpeg


Yapay zekâyı anlamak için öncelikle zekânın ne olduğunu anlamak gerekir. Zeka, en basit örnekleriyle; tecrübelerden öğrenme ve kazanımlar

geliştirme, karışık mesajlardan anlamlar çıkarma, çeşitli durumlara başarılı ve çabuk cevaplar verebilme ve “düşünme”den ibarettir. Yapay zekânın geliştirmenin amacı, normalde insan zekâsı gerektirecek görevleri yapabilecek yapay akıllılar, sinir ağları üretmektir.

a86d75ca8c377d7e8cf4fd3cbe68b4968a3db30a.png

Yapay zekâ mühendisliği de yapay zekânın ne olduğundan başlayarak, makine öğrenmesi algoritmalarının ardından derin öğrenme algoritmalarının nasıl çalıştığını bilen meslek dalıdır. Tabii daha önce de söylediğimiz gibi yapay zeka alanında çalışmalar yapmak, sadece bu bölümden mezun olanlara özgü bir nitelik değildir ve olmayacaktır. Farklı üniversitelerin bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği ders içeriklerini inceleyerek yapay zekâya odaklanan üniversiteleri de seçebilirsiniz.

Yapay zekâ mühendisliği, ülkemizde ve dünyada henüz oldukça yeni bir lisans programı olsa da mezunlarının yine bilgisayar mühendisliğinin bir alt dalı olan yapay zekâ alanında çalışacaklarını net bir şekilde söyleyebiliriz. Günümüz itibariyle ve gelecekte sadece yazılım şirketleri değil; hastaneler, fabrikalar ve hizmet sektörü gibi birçok alanda çalışan şirketler yapay zeka mühendislerine ihtiyaç duyacaklar
 
Geri
Üst Alt