Yabani Yeşil İncir Reçeli Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 27 gün
Mesajlar
17,958
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 7198

Yabani İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler​

  • 40 adet yeşil incir
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz limon tuzu

Yabani İncir Reçeli Nasıl Yapılır?​

  • Eldiven kullanarak incirlerin saplarını kesip, kabuklarını bıçakla zar gibi incecik soyun. İncirlerin şerbeti içine çekmesi için alt kısımlarını delin.
  • Kaynamakta olan suyun içine atın ve 15 dakika haşlayın, incirler su çekip batmaya başlayınca kevgir yardımıyla, içi bol buzlu su olan başka bir kaba alıp şoklayın (Bu işlem incirlerin dirileşmesini sağlar).
  • İncirleri buzlu suda 1-2 saat beklettikten sonra suyunu ve acılığını atması için elle sıkarak bir kaba alın.
  • Tencereye toz şekeri ve suyu koyup reçellik şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. İncirleri kıvam alan şurubun içine atın ve yaklaşık 25 dakika kaynatın.
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu atın ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kavanoza koyup sıcakken kapağını kapatın ve ters çevirerek 1 gün bekletin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt