Yaban mersinli tart nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 9 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Fundagiller ailesinden gelen yaban mersini çok leziz ve insanların sağlığına yararlı dağ meyvesi çeşididir. Çalı formunda yetişir ve senede birkaç kez meyve vermektedir. Bu meyvelerin taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Yaban mersini kan şekerini dengeler, halsizliği giderir ve beyin fonksiyonlarının sağlıklı biçimde çalışmasına yardımcı olur. Bu meyveyi taze olarak tatlılarda da kullanmak mümkündür. Bu tatlılardan biri de tarttır.

Yaban mersinli tart için gerekli olan malzemeler
Hazırlanışı

Yumurtalar 1 su bardağı toz şekerle çırpılır. Köpüren karışımın üstüne un elenir. Yarım su bardağı süt, tereyağı, 1 paket vanilya ve kabartma tozu da eklenerek yoğurulur. Hamurun kıvamı hayli yoğun olmalıdır. Kulak memesi kıvamından azıcık daha sert olabilecek biçimde oluşturulur. Bu kıvam malzeme listesinde belirtilmiş miktarlarla yakalanamadıysa birkaç kaşık un veya sütle değişiklikler yaparak istenen kıvamı tutturmak gerekmektedir. Oluşan hamur bir zaman buzdolabı içinde dinlendirilir. Takriben on dk sonra buzdolabından çıkartılarak yağlanmış tart kalıbına yayılır. Önceden ısıtılan 180 derecelik fansız ayarlı fırında yirmi dk boyunca pişirilir.

Kreması için bir tencereye 2,5 su bardağı süt, nişasta, 1 su bardağı toz şeker ve vanilya eklenmek suretiyle kaynayana kadar pişirilir. Kıvamını alan krema pişmiş tart hamurunun havuzuna eklenmektedir

Yaban mersinleri güzelce yıkanarak saplarından ayrılır. Bir tüm durumunda iç içe çemberler oluşturacak halde krema üstüne dizilir. Yaban mersinlerinin üstüne 3 kaşık süzme çiçek balı gezdirilerek 180 derecelik fırında on dakika daha pişirilir. Son pişirme işlemi isteğe bağlıdır. Yaban mersinleri pişmeden de tart üstünde yerini alabilir. Tart yeteri miktarda soğuyunca servise kullanıma hazır duruma gelir. Sunumda isteğe bağlı olarak kaymak yahut vanilyalı dondurma kullanmak mümkündür.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt