Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer


Vişneli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler


10-12 adet güllaç yaprağı

2,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya


Vişne sosu için;


400 gram dondurulmuş vişne

2 yemek kaşığı nişasta

1/2 (yarım) su bardağı şeker


Üzerine;


Fındık


Vişneli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır ?


1 - Güllaç tariflerine marifet kupası dokunuşu

2 - Öncelikle vişneli ara katımız için, dondurulmuş vişne, şeker ve nişastayı tencereye alalım. Koyulaşana kadar pişirelim.

3 - Süt, şeker ve vanilyayı tencereye alarak kaynama noktasına getirip altını kapatalım.

5 - Güllaç yapraklarını sırayla borcama dizelim.

6 - Her katı sütlü şerbetle ıslatalım.

7 - Orta kısmına gelince hazırladığımız vişne sosu sürelim. Bu kata da fındık parçaları ekleyebiliriz.

8 - Kalan güllaç yapraklarını da üzerine yerleştirerek sütle ıslatmaya devam edelim.

9 -Son olarak.En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.Üzerine fındık serperek servis edelim.Afiyet olsun


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt