Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Vişneli Güllaç

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elysian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
1 ay 16 gün
Mesajlar
236
Tepkime puanı
58
Yaş
35
Konum
Ordu
visneli-gullac.jpg


Vişneli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

10-12 adet güllaç yaprağı
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Vişne sosu için;

400 gram dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) su bardağı şeker

Üzerine;

Fındık

Vişneli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - Güllaç tariflerine marifet kupası dokunuşu
2 - Öncelikle vişneli ara katımız için, dondurulmuş vişne, şeker ve nişastayı tencereye alalım. Koyulaşana kadar pişirelim.
3 - Süt, şeker ve vanilyayı tencereye alarak kaynama noktasına getirip altını kapatalım.
5 - Güllaç yapraklarını sırayla borcama dizelim.
6 - Her katı sütlü şerbetle ıslatalım.
7 - Orta kısmına gelince hazırladığımız vişne sosu sürelim. Bu kata da fındık parçaları ekleyebiliriz.
8 - Kalan güllaç yapraklarını da üzerine yerleştirerek sütle ıslatmaya devam edelim.
9 -Son olarak.En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.Üzerine fındık serperek servis edelim.Afiyet olsun
 
Geri
Üst Alt