Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler
- 100gramoda sıcaklığında tereyağı
- 1adetyumurta
- 1/2su bardağısıvı yağ
- 1/2su bardağıyoğurt
- 1paketkabartma tozu
- 1paketvanilya
- 2su bardağıun
Üzeri için:
- 1su bardağıirmik
Şerbeti için:
- 2su bardağıtoz şeker
- 2,5su bardağısu
- 1yemek kaşığılimon suyu
Vezir Parmağı Tarifinin Püf Noktası
1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.
Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti hazırlamak için:
- 2 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sınra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için:
- Tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu bir kaba alarak güzelce karıştırın.
- Geri kalan malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin.
- İrmiğe bulayarak tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılımış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından alıp oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin.
- 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerlerine dökün.
- Şerbeti ara ara tatlıların üzerine gezdirerek dinlendirin. Tamamen şerbetini çekmesini bekleyin. Ardından üzerini süsleyin.
- Vezir parmağı servise hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.
- Üzerlerini Hindistan cevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.