Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 8 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
vezirparmag-yeni-one-cikan.jpg

Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler​

  • 100gramoda sıcaklığında tereyağı
  • 1adetyumurta
  • 1/2su bardağısıvı yağ
  • 1/2su bardağıyoğurt
  • 1paketkabartma tozu
  • 1paketvanilya
  • 2su bardağıun

Üzeri için:​

  • 1su bardağıirmik

Şerbeti için:​

  • 2su bardağıtoz şeker
  • 2,5su bardağısu
  • 1yemek kaşığılimon suyu
  • Vezir Parmağı Tarifinin Püf Noktası​

    1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.
    instructions.png

    Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?​

    Şerbeti hazırlamak için:​

    1. 2 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
    2. Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sınra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

    Hamuru hazırlamak için:​

    1. Tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu bir kaba alarak güzelce karıştırın.
    2. Geri kalan malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin.
    4. İrmiğe bulayarak tepsiye yerleştirin.
    5. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
    6. Fırından alıp oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin.
    7. 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerlerine dökün.
    8. Şerbeti ara ara tatlıların üzerine gezdirerek dinlendirin. Tamamen şerbetini çekmesini bekleyin. Ardından üzerini süsleyin.
    9. Vezir parmağı servise hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.
    10. Üzerlerini Hindistan cevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt