Vanilyalı mereng tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay
Mesajlar
17,971
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
1069537_620x360.jpg

Hazırlama süresi:

20 dakika


Pişirme süresi:

1 saat

200 ml lik su bardağı ölçüsüyle:

4 yumurta akı

1,5 su bardağı pudra şekeri

Yarım çay kaşığı krem tartar

1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket şekerli vanilya

1069537_a84264d081d8250a175a232be05ed2ef.jpg

  • Yumurta aklarını beyazlaşmaya başlayıncaya kadar mikserle 3-4 dakika çırpın, pudra şekeri, krem tartar ve vanilyayı ekleyip sertleşene kadar yaklaşık 7-8 dakika çırpın (kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa pişirmeye hazır hale gelmiştir). Mereng hamurunu sıkma torbasına alarak ucunu yaklaşık 2 cm kesin.
    Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin, çay tabağı boyutunda yuvarlaklar çizin, mereng hamurunu kenarlardan başlayarak yuvarlağı doldurana kadar sıkın.

    130 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Soğuyana kadar fırında bekletin.

 
  Benzer konular Forum Tarih
İçecek ve Kokteyller 0 270

Benzer konular

Geri
Üst Alt