Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Ülkü ocakları ne işe yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Charismax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Charismax

EsoEs
Eskiden çocukken gençken elimizle kurt yapıp ülkücüyüz derdik... Ben kendi adıma konuşuyorum büyükler için demiyorum.. Kavgada ülkücü arkadaşlar.. Okul çıkışlarında ülkücü arkadaşlar... Takım elbise kemer çakmak'ta ülkücü arkadaşlar.. Ama anlayamadım diyerek sorayın amacı ne bu ülkü ocaklarının?

Pek de bir işe yaramazlar. Bol bol solcu döverler. Bağlı oldukları siyasi partinin kuruluş amacı bile solculara karşı. Komünizm gelmesin diye sözde milliyetçi parti kurdular işin kabaca özeti bu.

Pek de bir işe yaramazlar. Bol bol solcu döverler. Bağlı oldukları siyasi partinin kuruluş amacı bile solculara karşı. Komünizm gelmesin diye sözde milliyetçi parti kurdular işin kabaca özeti bu.
Reel kurtlar vadisi gibiler çok severler mafyacılığı.. Ama bu partinin insanından pek zarar gelmez en azından memlekete zarar gelmez

Reel kurtlar vadisi gibiler çok severler mafyacılığı.. Ama bu partinin insanından pek zarar gelmez en azından memlekete zarar gelmez
70'lerde sağ-sol kavgasında çok insan öldürdüler, tabii karşı taraf da öyle. Genel olarak zararsız görünenleri yok değil, var ama içlerinde kriminal tipler oldukça fazla. Maraşta Çorumda ve birkaç yerde daha mezhep çatışmalarında yer aldılar. Bahçelinin başarısı mıdır bilmem ülkücülerin sokaktan çekilmesi bu vatan çocukları için hayırlı olmuştur. Şimdilerde genellikle ülkü ocaklarında takılıyorlar eskisi kadar değiller.

70'lerde sağ-sol kavgasında çok insan öldürdüler, tabii karşı taraf da öyle. Genel olarak zararsız görünenleri yok değil, var ama içlerinde kriminal tipler oldukça fazla. Maraşta Çorumda ve birkaç yerde daha mezhep çatışmalarında yer aldılar. Bahçelinin başarısı mıdır bilmem ülkücülerin sokaktan çekilmesi bu vatan çocukları için hayırlı olmuştur. Şimdilerde genellikle ülkü ocaklarında takılıyorlar eskisi kadar değiller.
O yıllar hep proje zaten hiç açma o yılları hep maşa olarak kullanıldılar kendileride biliyor bunu.. O konularda çok kitap küpür okumuştum o zamanda şimdiki zamanda anladım ki hiç bir siyasi kuruluş bana göre değil.. Ama ülkücü çok var sağlam bağlantılı kişiler bizde.. İşe yarıyorlar bazen :D

Beni lisedeyken okulun ülkü ocak başkanı,sorumlusu yapmışlardı. Haberim bile yoktu. Başkanım diye selam veren 3 4 kişi olunca birini çevirmiştim ne başkanı diye. Onlar söylemişti. Sonra aslını öğrenmiştim. Abim kadar sevdiğim birisi vardı o benden sonra o olacak demiş. O mezun olunca onu duyanlar bana başkan demeye başlamışlardı. Sonra yardımcım varmış Ona dedim sen ol ben ocağın yerini bilmem. Öyle devretmiştim. Ocağa hiç gitmemiştim. Sonra pes attığımız bir yer vardı. Orayı işleten adam ile o abiyi denk gelip gördüm. Öğrendik ki o dönemki ilçenin ülkü ocak başkanı o adammış. :D Papağanı vardı. İstilal marşını okuyup,Ozan Arif şarkıları söylerdi.

Geri
Üst Alt