Ekli dosyayı görüntüle 9122
MALZEMELER
● 1,5 su bardağı doğranmış taze mango
● 1,5 su bardağı doğranmış taze ananas
● 1,5 su bardağı şeker
● 1 adet misket limonun suyu
HAZIRLANIŞI
● Ananas ve mango ile şekerin tamamını bir tencereye koyun ve üzerine limon suyunu ekleyin.
● Tencerenin kapağını kapatıp serin bir ortamda 6 saat dinlendirin.
● Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte reçel kaynayana kadar pişirin.
● Reçel kaynayınca ocağı kısın ve 40-45 dakika pişirin.
● Hemen tüketeceğiniz reçel miktarını ayırıp kalan reçeli saklamak için sıcak hâldeyken kuru ve temiz bir kavanoza koyun.
● Kuru ve temiz bir kapakla kavanozu sıkıca kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın.
MALZEMELER
● 1,5 su bardağı doğranmış taze mango
● 1,5 su bardağı doğranmış taze ananas
● 1,5 su bardağı şeker
● 1 adet misket limonun suyu
HAZIRLANIŞI
● Ananas ve mango ile şekerin tamamını bir tencereye koyun ve üzerine limon suyunu ekleyin.
● Tencerenin kapağını kapatıp serin bir ortamda 6 saat dinlendirin.
● Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte reçel kaynayana kadar pişirin.
● Reçel kaynayınca ocağı kısın ve 40-45 dakika pişirin.
● Hemen tüketeceğiniz reçel miktarını ayırıp kalan reçeli saklamak için sıcak hâldeyken kuru ve temiz bir kavanoza koyun.
● Kuru ve temiz bir kapakla kavanozu sıkıca kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın.