Tavana Strafor Döşemek Nasıl Yapılır

Katılım
3 yıl 8 ay 13 gün
Mesajlar
23
Tepkime puanı
113
Tavana Köpük Nasıl Yapıştırılır?

tavana köpük uygulamak


Tavana Köpük Uygulaması, Tavan Köpüğü Yapıştırma
Tavana köpük nasıl yapıştırılır?: Tavana köpük uygulaması asma tavandan farklıdır. Asma tavanlar gibi metal çubuklarla asılmaz. Tavan straforunun arkasına yapıştırıcı sürülerek direkt tavana yapıştırılır.
Bu yüzden, tavana köpük uygulaması yapılmadan önce, zeminin sağlam ve düzgün olması gerekir. Tavanda eğrilik veya bozukluk varsa önceden saten alçı veya tamir sıvaları ile tamir edilmelidir.

Tavan kapama plakalarınızı ölçünüzden 1 paket fazla satın alın. Uygulama esnasında kırılan ve ilerde çıkabilecek tamiratlarda işinize yarayabilir.
Tavan Köpüğü Neyle Yapıştırılır?
tavana strafor neyle yapıştırılır
Tavan köpüğü neyle yapıştırılır?
Köpük tavan kaplama ne ile yapıştırılır?: Tavan kaplama köpükleri özel (strafor) köpük yapıştırıcılar ile yapıştırılır.
Köpük yapıştırıcıları, hazır olarak üretilir. Yani kullanıma hazırdır. Direkt olarak sürülüp kullanılır. Yoğurt kovası gibi kovalarda veya silikon gibi kartuşlarda satılır.
Yoğurt kıvamında olan bu yapıştırıcılar, köpüğün anında yüzeye tutunmasını sağlar.
Tavana Köpük Uygulaması Nasıl Yapılır?
tavan köpüğü yapıştırma
Tavan köpük uygulaması, tavan köpüğü yapıştırma
Tavan kaplama köpüklerini yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi, tavanda bir uçtan diğer uca sırayla yapıştırabilirsiniz.
Diğer bir tavan köpüğü yapıştırma tekniği ise; ise tavanın tam ortasını tespit ederek ortadan kenarlara doğru yapıştırmaktır. Bu teknikte daha dikkatli ölçü almalısınız.
Kenarlardaki fazla kalan straforları kolayca maket bıçağı ile kesebilirsiniz. Yukarıda anlattığımız gibi tavanın düzgün olması ve boyasının dökülmemesi çok önemli.
Eğer kovada satılan strofor yapıştırıcılarından aldıysanız 4 köşeye bir de ortaya yumurta kadar yapıştırıcı yeterli olacaktır.
Ayrıca, taraklı bir mala ile straforun arkasına sürebilirsiniz. Yapıştırıcıyı tavan kaplama köpüğünün arkasına tamamen sürün ve üzerinden taraklı mala ile geçin.
Üçüncü ve en çok kullanılan tavan straforu yapıştırma yöntemi ise yapıştırıcıyı fındık büyüklüğünde uygulamaktır. Özellikle amatör uygulayıcılar için en uygun tavan köpüğü yapıştırma tekniğidir.
Eğer, silikon kartuşlarında satılan strafor yapıştırıcılarından aldıysanız, bu yöntem size uygundur. Yapıştırıcıyı veya silikonu köpüğün arkasına 10 santimetre aralıklarla fındık büyüklüğünde bırakın. Önce kenarlara yakın kısımlara sürmeniz daha doğru olacaktır. Daha sonra, iç kısımlara yapıştırıcı aralıklarla sürün.
Ahşap Tavana Köpük Kaplama
Ahşap tavana köpük kaplamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; zeminin düzgün olmasıdır. Genelikle ahşap zeminler tavan kadar düzgün olmaz. Bu da, köpük birleşim yerlerinde kot farkı oluşturur. Eğri, biçimsiz bir görünüm oluşabilir.
Ahşap tavana strafor yapıştırmak için de aynı yapıştırıcıları kullanabilirsiniz. Strafor yapıştırıcı ve silikon. Alçı ise ahşap tavana strafor yapıştırmak için uygun değildir.
Banyo Tavanı Köpük Kaplama Uygulaması
Banyo tavanına köpük kaplamak, kulağa hoş gelse de; iyi bir fikir olmayabilir. Banyonun nemi ve sıcak buharı, havalandırılmayan banyolarda zaten küf oluşumuna zemin hazırlıyor. Banyo tavanına köpük yapıştırmak; tavandaki hava akışını kesecek ve köpük üzerinde su birikmesine neden olacaktır. Tavan boyaları da bu nedenle hava geçirgenliğini arttırmak için silikonsuzdur.
Özellikle, küflü banyo tavanlarını köpük ile kaplamak, büyük bir yanlıştır. Banyo tavanına köpük yapıştırmak, küfü sadece görsel olarak kapatır. Küf, bir çeşit bakteri olduğu için daha da çoğalacaktır.
Yine de banyo tavanına strafor yapıştırmak istiyorsanız tavanın düzgün olmasına ve boyalarının dökülmemesine dikkat edin. Eğer zemin zayıfsa, yapıştırıcı kısa süre sonra straforu bırakacaktır. Straforu yapıştırmadan önce de küflü kısımları küf temizleyici veya çamaşır suyu ile temizlemeyi unutmayın.
Tavan İçin Hangi Strafor Yapıştırıcı İyi
Tavan kaplama köpüklerini yapıştırmak için kullanılan en iyi yapıştırıcı stropiyer (tavan köpüğü) yapıştırıcısıdır. Strafor yapıştırıcısı uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Piyasada, yapı marketlerde, bazı boyacılarda ve sanal mağazalarda bulabilirsiniz.
Tavan kaplama köpükleri için özel yapıştırıcılar mevcuttur. Yani strafor yapıştırıcıları ile yapıştırılır. Yapı marketlerde, bazı hırdavatçılarda ve sanal mağazalarda strafor yapıştırıcı adında bulabilirsiniz. Strafor yapıştırıcıları, köpüğü-köpüğe, köpüğü-betona, köpüğü-ahşaba hatta metale yapıştırabilir.
Bazı ustalar strafor yapıştırıcısına alternatif olarak, saten alçı ve silikon da kullanır. İyi bir yapışma için sıralamak gerekirse önce strafor yapıştırıcısı, ikinci sırada silikon ve son olarak da alçı kullanılabilir.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 12 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Geçen gün instagram üzerinden benim hanım bana bir paylaşım attı bu paylaşım led tv'lerin arkasındaki ışıklarını değişik bir havaya sokmak içindi.. adamlar tavana bildiğimiz pamuk yapıştırıyordu.. Onu led için değil ama evin bazı odalarına yapabilirim hoşuma gitti tavanda beyaz boyalı beton göreceğime pamuk veya benzeri birşey yapıp sprey boyayla renklendire bilirim :D Tabi yaz ayında ev ne olur kış ayın'da ne olur onu düşünmekte lazım..
 
  Benzer konular Forum Tarih
ForumMeskeni Sözlük 0 112

Benzer konular

Geri
Üst Alt