Malzemeler
- Tarhana cipsi
- 300 g kıyma
- 5 yemek kaşığı aşurelik buğday (Haşlanmış)
- 1 adet orta boy soğan (Robotta çekilmiş)
- 1/2 su bardağı kırmızı fasulye (Haşlanmış)
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-2 damla sirke
- Bir tutam şeker
- Taze kekik
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Biraz et suyu
- Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Nasıl Yapılır
- Kıymayı ısınmış bir tavaya alarak yağ koymadan pişirmeye başlayın ve tuz, karabiber ile taze kekiği ekledikten sonra suyunu çektirin.
- Haşlanmış aşurelik buğday ve soğanı ekleyin ve sıvı yağ ilave ederek kavurun.
- Domatesi mutfak robotundan geçirin ve bir kaba alın. Sirke, şeker ve salçayı ekleyerek karıştırın ve tavaya ilave ederek pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alın, et suyu ve fasulyeyi de ekledikten sonra karıştırın.
- Tarhana cipslerini yayvan bir fırın kabına alın ve üzerine yumuşaması için az miktarda et suyu ilave edin.
- Tavadaki karışımı tarhana cipsinin üzerine aktarın ve kaşar peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fanlı fırında, üzeri kızarıp kaşar peyniri eriyene kadar bekletin. Sıcak servis edin.