Tarhanalı Tirit Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 24 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,192
Cinsiyet
bPg20e
tarhanali-tirit-71463278-32ab-454b-b8ba-179a071ceaee.jpg

Malzemeler​

  • Tarhana cipsi
  • 300 g kıyma
  • 5 yemek kaşığı aşurelik buğday (Haşlanmış)
  • 1 adet orta boy soğan (Robotta çekilmiş)
  • 1/2 su bardağı kırmızı fasulye (Haşlanmış)
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 damla sirke
  • Bir tutam şeker
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Biraz et suyu
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)


Nasıl Yapılır​

  1. Kıymayı ısınmış bir tavaya alarak yağ koymadan pişirmeye başlayın ve tuz, karabiber ile taze kekiği ekledikten sonra suyunu çektirin.
  2. Haşlanmış aşurelik buğday ve soğanı ekleyin ve sıvı yağ ilave ederek kavurun.
  3. Domatesi mutfak robotundan geçirin ve bir kaba alın. Sirke, şeker ve salçayı ekleyerek karıştırın ve tavaya ilave ederek pişirin.
  4. Pişen karışımı ocaktan alın, et suyu ve fasulyeyi de ekledikten sonra karıştırın.
  5. Tarhana cipslerini yayvan bir fırın kabına alın ve üzerine yumuşaması için az miktarda et suyu ilave edin.
  6. Tavadaki karışımı tarhana cipsinin üzerine aktarın ve kaşar peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fanlı fırında, üzeri kızarıp kaşar peyniri eriyene kadar bekletin. Sıcak servis edin.
 
Geri
Üst Alt