TARATORLU TEKİR TAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg tekir balığı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Kızartma için sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ceviz içi
- Yarım su bardağı kıyılmış zeytin
- 5 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 dilim ekmek içi
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Balıkları temizleyin. Pullarını bir kaşık yardımıyla kazıyıp balıkları bol suyla yıkayın. Süzgece alıp suyunu süzün.
- Yarım limon suyu ve tuz serpiştirip ovun. Balıkları 20 dakika süzgeçte bekletin.
- Tarator sos için; maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içini ufalayın.
- Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Zeytin, maydanoz, sarımsak, ekmek içi ve tuz ekleyip 2-3 dakika orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp limon suyu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın. Balıkların iki tarafını kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletin. Servis tabağına alıp tarator sosla birlikte servis yapın.
- Tarator soslu tekir tavayı, ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz.