Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Tahinli Cevizli Baklava

Tahinli Cevizli Baklava Tanımı İçin Gereçler

25 adet baklava yufkası

2 su bardağı tahin

2 su bardağı çekilmiş ceviz

125 gr tereyağı

Şerbeti için;

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon

Üzeri için;

Dilediğiniz yemişi kullanabilirsiniz ben antep fıstığı tercih ettim.


Tahinli Cevizli Baklava Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.

Şeker ve suyu uygun kaba alıp yarım limonu kabuğu ile birlikte içine bırakıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.

Altını açıp pişmeye bırakıyoruz.

En az 20 dakika kaynatıyoruz, kıvamlı bir şerbet olması gerekiyor.

Altını kapatıp güzelce soğutuyoruz.

Bir yufkayı alıp erittiğimiz tereyağı ile ıslatıyoruz, üzerine ikinci yufkayı koyup onuda yağlıyoruz bu halde tam beş kat yufkayı üst üste yağlıyoruz.

Bir tarafta ince çekilmiş ceviz ve tahini düzgünce karıştırıp karışımdan yufkaların üzerine bir kaşık sürerek yarısına kadar yayıyoruz.

İki cm kalınlığında rulo biçiminde katlıyoruz ve iki parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz.

Ben yuvarlak büyük uzunluk borcama yaptım bu ölçüler ile tam yetti.

Şerbet biraz artıyor yalnızca. Onun dışında karışımı eşit formda sürmeye uğraş gösterin, aksi takdirde yetmez.

Fırını evvelce 180 derecede ısıtıyoruz ve hazırladığımız tatlıyı üzerine güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.

Bir kaç dakika içinde tatlımız servise hazır hale geliyor.

Üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt