Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Tahinli Cevizli Baklava

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MUCİZE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
1 ay 9 gün
Mesajlar
610
Tepkime puanı
202
Yaş
28
Konum
İZMİR
Tahinli Cevizli Baklava
Tahinli Cevizli Baklava Tanımı İçin Gereçler
25 adet baklava yufkası
2 su bardağı tahin
2 su bardağı çekilmiş ceviz
125 gr tereyağı
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon
Üzeri için;
Dilediğiniz yemişi kullanabilirsiniz ben antep fıstığı tercih ettim.

Tahinli Cevizli Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu uygun kaba alıp yarım limonu kabuğu ile birlikte içine bırakıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Altını açıp pişmeye bırakıyoruz.
En az 20 dakika kaynatıyoruz, kıvamlı bir şerbet olması gerekiyor.
Altını kapatıp güzelce soğutuyoruz.
Bir yufkayı alıp erittiğimiz tereyağı ile ıslatıyoruz, üzerine ikinci yufkayı koyup onuda yağlıyoruz bu halde tam beş kat yufkayı üst üste yağlıyoruz.
Bir tarafta ince çekilmiş ceviz ve tahini düzgünce karıştırıp karışımdan yufkaların üzerine bir kaşık sürerek yarısına kadar yayıyoruz.
İki cm kalınlığında rulo biçiminde katlıyoruz ve iki parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
Ben yuvarlak büyük uzunluk borcama yaptım bu ölçüler ile tam yetti.
Şerbet biraz artıyor yalnızca. Onun dışında karışımı eşit formda sürmeye uğraş gösterin, aksi takdirde yetmez.
Fırını evvelce 180 derecede ısıtıyoruz ve hazırladığımız tatlıyı üzerine güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.
Bir kaç dakika içinde tatlımız servise hazır hale geliyor.
Üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst Alt