- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Rumeli mutfağından Trakya’ya taşınmış bir yöre mutfağı klasiği; paça. Genel olarak Rumeli paçası, Balkan paçası gibi isimlerle biliniyor. Lakin Arnavut mutfağında o kadar içselleştirilmiş ki, Arnavut paçası adıyla anılıyor olması boşa değil.
Malzemeler :
- 1adet yumurta
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- Not : ( 1 kaşık beyaz un / 1 kaşık mısır unu kullanılabilir )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığ ıtoz kırmızı biber
- 200 gram sucuk
- Yumurtayı, unu, yoğurdu, sirkeyi, 1 sarımsağın rendesini ve tuzu çırpma telini rahat kullanabileceğiniz derinlikte bir kaba alın.
- Suyu ekleyin ve tüm malzemeyi pürüzsüzce açtırın.
- Güzelce çırptığınız ayran kıvamındaki bu harcı bir süt süzgecinden geçirip pişirme yapacağınız orta / yayvan bir tavaya yahut tencereye alın.
- Önce orta ateşte sürekli çırparak pişirmeye başlayın. Ta ki göz göz tıkırdamaya başlayıncaya değin bu pişirme işlemine devam edin.
- Tıkırdayıp kıvam almaya başlayan paçanın olduğu tavanın ateşini kısığa alın ve yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Koyuca bir boza kıvamını yakalayınca doğrudan servis tabağına alın. Tabakta da bir parça kendini toparlayacaktır.
- Bu arada, çatala gelir doğradığınız sucukları bir tatlı kaşığı tereyağı ilavesiyle birlikte kurutmadan kızartın.
- Sucuklarınızın yağını saldığını da hesaba katarak, sucuğunuzun aromasına ve rengine güveniyorsanız gerek kalmaz fakat aksi halde bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi de ilave edip, şöyle bir çevirip ateşten alın.
- Servis tabağındaki Arnavut paçanızın üzerine gezdirip afiyetle tüketin.