Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Sucuklu Arnavut Paçası Tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 3 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
IMG_20220724_184400_263-800x445.jpg

Rumeli mutfağından Trakya’ya taşınmış bir yöre mutfağı klasiği; paça. Genel olarak Rumeli paçası, Balkan paçası gibi isimlerle biliniyor. Lakin Arnavut mutfağında o kadar içselleştirilmiş ki, Arnavut paçası adıyla anılıyor olması boşa değil.


Malzemeler :

  • 1adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • Not : ( 1 kaşık beyaz un / 1 kaşık mısır unu kullanılabilir )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığ ıtoz kırmızı biber
  • 200 gram sucuk
Hazırlanışı :

  1. Yumurtayı, unu, yoğurdu, sirkeyi, 1 sarımsağın rendesini ve tuzu çırpma telini rahat kullanabileceğiniz derinlikte bir kaba alın.
  2. Suyu ekleyin ve tüm malzemeyi pürüzsüzce açtırın.
  3. Güzelce çırptığınız ayran kıvamındaki bu harcı bir süt süzgecinden geçirip pişirme yapacağınız orta / yayvan bir tavaya yahut tencereye alın.
  4. Önce orta ateşte sürekli çırparak pişirmeye başlayın. Ta ki göz göz tıkırdamaya başlayıncaya değin bu pişirme işlemine devam edin.
  5. Tıkırdayıp kıvam almaya başlayan paçanın olduğu tavanın ateşini kısığa alın ve yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
  6. Koyuca bir boza kıvamını yakalayınca doğrudan servis tabağına alın. Tabakta da bir parça kendini toparlayacaktır.
  7. Bu arada, çatala gelir doğradığınız sucukları bir tatlı kaşığı tereyağı ilavesiyle birlikte kurutmadan kızartın.
  8. Sucuklarınızın yağını saldığını da hesaba katarak, sucuğunuzun aromasına ve rengine güveniyorsanız gerek kalmaz fakat aksi halde bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi de ilave edip, şöyle bir çevirip ateşten alın.
  9. Servis tabağındaki Arnavut paçanızın üzerine gezdirip afiyetle tüketin.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
4 yıl 2 ay 24 gün
Mesajlar
25,600
Tepkime puanı
8,841
Yaş
35
Konum
Memed' Home
Web sitesi
forummeskeni.com
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Bu güzel olur gibi duruyor :D
 

Benzer konular

24,452Konular
87,814Mesajlar
1,163Kullanıcılar
hangamSon üye
Üst Alt