Soğanlı et kavurma nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
soganli-etkavurma-yenigun-gazetesi-izmir.webp

Soğanlı Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler​

  • 600 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy soğan tercihe göre arpacık soğanı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Tarif:

  1. Kuşbaşı etleri yıkayıp suyunu süzelim. Soğanları soyun ve jülyen dilimler halinde kesin. Büyük bir tava alın ve ısıtmak için ocağa koyun. Tava ısınınca etleri ekleyin ve yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Eti kapağı kapalı olarak suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Ardından, ısıyı azaltın. Tavaya sıvı yağı ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.
  2. Baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yemeklik doğranmış soğanları ilave edin ve etlerle birlikte 2-3 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğanlar yumuşayınca ve et tüm sıvıyı çektiğinde ocağı kapatabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerine biraz kekik serpin.
Soğanlı et kavurma tarifi: Soğanların biraz diri kalmasını istiyorsanız soğanları ekledikten sonra 4-5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt