Sirkencubin Şerbeti Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e

Sirkencubin Şerbeti Tarifi-Osmanlı Mutfağı​

resim-sirkencubin-serbeti-tarifi-osmanli-mutfagi-6298.jpg

irkencubin Şerbeti Tarifi-Osmanlı Mutfağı için Malzemeler​

  • 1 su bardağı bal
  • 5 su bardağı su
  • 2 ince dilim limon
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 6 yemek kaşığı elma sirkesi

Sirkencubin Şerbeti Tarifi-Osmanlı Mutfağı Hazırlanışı​

  1. Orta boy bir çelik tencereye balı ve suyu koyun. Limon dilimleri ve çubuk tarçını atıp, orta ısılı ateşin üzerinde ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın. Sirkeyi ekleyip, ocaktan alın.
  2. İçinden çubuk tarçını ve limon dilimini çıkarın. Soğutun ve şerbet bardaklarına koyup servise sunun.
  3. Not: Bu şerbet aynı zamanda, salata sosu olarak da kullanılabilir. Bir detoks içeceği ve hazmettirici özelliği vardır.
 
Geri
Üst Alt