Sert ve Kuru Saçlar İçin Erkek Saç Bakımı Tüyoları

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

Erkeklerde sert ve kuru saça yol açan sebepler neler?

Güneşe maruz kalma: Güneşten gelen zararlı UV ışınlarına uzun süre maruz kalmak, saçınızın kütikül adı verilen dış tabakasına da zarar verebilir. Kütikül saçınızın iç katmanlarını korur ve nemi hapsetmeye yardımcı olur. Hasar gördüğünde ise saçınız kuru veya kırılgan hale gelebilir ve saç derisinde kaşıntılara neden olabilir.
Sıcak su: Saçlarınızı yıkarken çok fazla sıcak su kullanıyorsanız bu saç telleri ve saç derisinin kurumasına neden olur. Sıcak su saçtaki doğal yağların giderilmesine neden olur ve saç derisinde kurumalar meydana gelir. Kuruyan saç derisi saç tellerinin de sertleşmesine neden olur.
Sık yıkama: Saçlarınızı sık sık yıkıyorsanız su ve sık şampuan kullanımı saçınızı koruyucu yağlarından arındırarak kuruluğa neden olabilir.
Yanlış saç ürünlerinin kullanılması: Saç tipinize ve saçınızın ihtiyaçlarına (kuruluk, kepek, kaşıntı, sertlik) uygun ürünler kullanmamak ve kullandığınız saç ürünlerini saçlarınızdan arındırmamak da saçların kuruyarak sertleşmesine neden olabilir. Ayrıca fön, saç kurutma gibi işlemlerde saç aşırı ısıya maruz kaldığı için de kurumaya meyillidir
Klorlu su: Klorlu suya devamlı maruz kalmak da saçınızdaki doğal yağ miktarını azaltabilir.
Yaşam tarzı: Tabii yalnızca saçların değil, cildin ve vücudun da kurumasına neden olan diğer faktörler de susuz kalmak, düzensiz beslenmek ve iyi bir uyku düzeninin olmamasıdır.
Sert ve Kuru Saçlar İçin Erkek Saç Bakımı Tüyoları -3 - Saç Bakım Güzellik

Erkeklerde kuru ve sert saçlar için çözüm önerileri

Saçlarınızı nemli tutmak, kurumaları ve dolayısıyla sertleşmelerini de önleyerek yumuşak saçlara kavuşmanızı sağlar. Bunun için yapmanız gereken oldukça basit bakımlar var.

Doğru şampuanı seçin: Clear Men Cool Sport Menthol Şampuan ferahlatıcı mentol etkisiyle saç derinizin rahatlamasına yardımcı olabilir. Clear Men şampuanlarının birbirinden farklı içerik ve seçeneklerine göz atarak ihtiyacınız olan şampuanı seçip saç yıkama rutininize ekleyin.

Soğuk su ile durulamaya alışın: Saçınızı yıkarken soğuk su kullanmak saçınızın nemini korumasına yardımcı olur. Ayrıca soğuk su saçların parlamasını da sağlar.

Saçınızı kuruturken dikkatli olun: Saçlarınızı ısı ile kurutmak yerine yumuşak ve mikrofiber bir havlu ile fazla suyu alarak kurutmayı deneyin. Kurutma işlemini nazik hareketler ile saçlarınıza bastırıp çekerek yapmaya özen gösterin. Sert hareketler saçların kırılmasına da neden olur. Fön ile kurutmanıza gerek olan durumlarda ise en düşük sıcaklık ayarına bağlı kalın ve fön makinesini saçlarınıza çok yaklaştırmayın.

Bakım maskesi yapın: Doğal yağlar ile saçlarınıza bakım maskei yapmayı deneyin. Evde olacağınız bir akşam saçınıza zeytinyağı, hindistancevizi yapı gibi doğal yağlar sürüp bekleyebilirsiniz. Bu yağlar saç bakımınızı yaparak onların yumuşamasına yardımcı olur.

Uygun bir saç fırçası edinin:
Saç derinizi uyaracak ve kan dolaşımını hızlandıracak geniş kılları olan saç fırçaları edinin.

Saç tiplerine göre bakım önerileri

Saç tipleri genel olarak üç tipe ayrılır: Düz, dalgalı ve kıvırcık.

Düz saçlar diğerlerine göre daha yağlı olma eğilimindedir. Düz saçlarınız varsa diğer saç tiplerine göre daha sık bir yıkama rutini edinebilirsiniz. Dalgalı saçlar ise kıvırcık saçlar kadar olmasa da daha kuru olabilirler. Avokado yağı veya üzüm çekirdeği yağı gibi kuru bir yağı az miktarda saçınıza sürerek elektriklenmelerini önleyebilirsiniz. Kıvırcık saçlar ise kurumaya eğilimlidir çünkü bukleler doğal yağların saç uçlarına ulaşmasını zorlaştırır. Mümkün olduğunca sıcak sudan ve fön makinesinden kaçınarak nemli kalmasına yardımcı olabilirsiniz.
 
Katılım
1 yıl 2 ay 28 gün
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Admin açıkçası dalin,unibaby,johnsons baby gibi bebek şampuanlarının çok daha sağlıklı olduğuna inanıyorum ben
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 5 gün
Mesajlar
25,266
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt