Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Şeker Hastası Olan Kişiler İmplant Tedavisi Yaptırabilirler Mi?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
4 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
25,600
Tepkime puanı
8,841
Yaş
35
Konum
Memed' Home
Web sitesi
forummeskeni.com
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Şeker Hastası Olan Kişiler İmplant Tedavisi Yaptırabilirler Mi?

Şeker hastalığı ile diş eti hastalıkları arasındaki ilişki nedir?

İnsan ağzında, 400’den çok bakteri türü bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre; bu bakterilerin, ağız ile vücudun diğer bölgeleri arasında enfeksiyon yayıldığına dair bulgular saptanmıştır. Bu duruma bağlı olarak; diş eti rahatsızlıkları yaşanır. Diyabet hastalarında, diş eti rahatsızlıklarının görülme riskleri ise normal insanlardan daha yüksek olduğu için bu durum; diş kayıplarına sebebiyet vermektedir.

Tüm enfeksiyon çeşitlerinde olduğu gibi; diş eti rahatsızlıkları da, diyabetli hastalarda kan ve şeker seviyesinin kontrol edilmesini güçleştirir. Damarların gitgide kalınlaşmasına, besinlerin akış ve artıklarının uzaklaştırılmasının zayıflamasına neden olan şeker hastalığı sonucunda; diş etinde ve kemikte zayıflamalar görülmektedir.

Diş eti hastalıkları şeker hastalığını daha kötü bir hale getiriyor!

Şeker hastalığının, diş eti rahatsızlıklarına zemin hazırladığı ve yatkınlığın artmasına neden olduğu saptanmıştır. Hatta son araştırmalar; diş eti rahatsızlıklarının, şeker hastalığı seviyesini olumsuz yönde etkilediği ve daha kötü bir hale dönüştürdüğü yöndedir.

Şeker hastası olan ve diş eti rahatsızlıkları bulunan pek çok hasta, kandaki şeker oranını dengelemek ve kontrol altında tutmak için mücadele ediyor. Bu süreçte; insüline olan ihtiyaçları artıyor ve dolayısıyla ağız içerisindeki enfeksiyon da kolay bir şekilde yayılabiliyor. Hatta; bu enfeksiyonun kana bile geçmesi mümkün olabiliyor.

Diyabet hastalarının dilinde, mantar ve pamukçuk gibi hastalıklar görülmektedir. Bu hastalıklar kendini beyaz lekelenmelerle belli ederler. Nedeni ise tükürük salgısının salgıladığı yüksek glikozdur. Kontrol altına alınamamış ya da henüz saptanamamış şeker hastalığının bir başka bulgusu da ağız kuruluğudur ve bu ağız kuruluğu kötü kokulara neden olur.

Uzmanlar; diş eti rahatsızlıklarının tedavi edilerek, kan şekeri düzeyinde görülen iniş ve çıkışların azaltılabilmenin mümkün olduğunu söylemektedirler. Böylelikle; şekere bağlı görme kaybı önüne geçilmesi ve damarların hasara uğrama riskinin de azaltılması sağlanıyor.

Şeker hastası olan kişiler implant tedavisi yaptırabilir mi?

Diyabet hastalığı; hastanın doktoru tarafından kontrol altındaysa ve hasta ilaçlarını düzenli bir şekilde alıyorsa kanın şeker düzeyi belirli sınırlar içerisinde tutuluyor demektir. Bu kurallara dikkat edildiği takdirde; diyabet hastalarının, implant tedavisi yaptırmasında hiçbir sorun yoktur.

Şeker hastalarında, cerrahi girişim alanı olabildiğince küçük tutulmaya çalışılır. Tedavi sonrasında, ağız hijyeninin sağlanması ve devam ettirilmesi konusu oldukça önem arz eder.

Şeker hastaları, düzenli muayenelerini yaptırmaya özen göstermelidirler!

Eğer diyabet hastasıysanız; diş hekiminize bunu muhakkak belirtmelisiniz. Rutin muayeneler ve ağız içi temizleme işlemlerinizin için her 6 ayda bir diş hekiminizi ziyaret etmek konusunda ihmalkar davranmamalısınız. Diş randevularınızı; yapacağınız kahvaltınızdan, ilaç alacaksanız alacağınız saatten yaklaşık bir saat sonrası için oluşturmalısınız. Mümkün olduğu kadar, sabah seanslarını tercih edebilirsiniz.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,817Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt