Sebzeli kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Kek denildiği zaman aklımıza yumuşak tatlı bir varlık gelir lakin kekin içerisindeki malzemeler değiştirildiğinde türlü lezzetler elde etmek mümkündür. Sebzeli kek tarifi;

Hazırlanışı

Fırında pişince hemen sebzeli keki tepsiden çıkarmayın. Fırının içerisinde onbeş dakika keki dinlendirin. Bu süreden sonra kekiniz servise hazır olabilecektir.

4 yumurtayı bir kaba kırın ve yumurta köpük köpük olana kadar güzelce çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip yine çırpmaya devam edin.

Karışımın içine kabartma tozunu, unu ,karabiberi, tuzu, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip hiç topak kalmayacak halde çırpın.

Patates ve havuçların kabuklarını soyun, güzel biçimde yıkayın ve patatesleri küçük küpler olabilecek biçimde doğrayın. Havuçları rendeleyin. Maydanoz ve yeşil soğanları yıkayın çok küçük olmayacak halde doğrayın.

Önceleri hazırladığınız sebzeleri karşımın içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışım homojen bir görüntü aldığında önceleri yağladığınız tepsiye karışımı dökün.

Tepsiyi öncesinde ısıtılan 180 derece fırına verin ve pişmesini bekleyin. Fırına ve tepsiye bağlı olarak pişme süresi değişsede pişme süresi takriben 30 dakikadır.

NOT: Sebzeli kek tarifini patates ve havuç gibi sebzelerle yapmak istemiyorsanız; kekinizi ıspanak, pırasa ve kabak gibi farklı sebzelerle de yapabilirsiniz. Kekin içine kullanabileceğiniz malzemelerde yalnızca lezzetlerin uyumlu olmasına dikkatli olmanız yeterlidir. Ek olarak lezzet vermesi ve güzel görünmesi açısından kekinizin üstüne çörek otu ve susam kullanabilirsiniz.



4 adet yumurta

Kırmızı biber

1 su bardağı süt

1 adet orta boy havuç

1 su bardağı sıvı yağ

1/4 demet maydanoz

2 su bardağı un ( Tam buğday unu ve mısır unu karıştırılarak kullanılabilmektedir)

Karabiber

3 adet orta boy patates

1/4 bağ yeşil soğan

Kimyon

Tuz

1 paket kabartma tozu
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt