1-)Reçelin Bulunduğu Ortam
Birçok kişi reçeli buzdolabına koymaktadır ki bu tamamen yanlış bir davranıştır. Uzun süre dayanmasını istediğimiz ne varsa hemen buzdolabına koyarız fakat bu iş böyle olmaz. Reçel ise buzdolabına konacak yiyecek değildir. Karanlık ve aynı zaman da serin yerde tutmanız lazım ki şekerlenme oluşmasın. Serin ve açık yerde saklarsanız şekerlenmesini uzatabilirsiniz.
Evet hiçbir yiyecek sonsuza kadar tabiki de dayanmaz bu yüzden reçel de aynı şekilde uzun süre dayanmasını istiyorsanız ortamına dikkat ediniz.
2-)Reçel Yapımındaki Püf Noktalar
Reçelin şekerlenmesinin bir diğer sebepleri içerisin de ise elinizde bulunan reçelin üretimin de yapmış olduğunuz hatalar olabilir. Mesela kek yaptığınız zaman ilk 20 dakika boyunca fırının kapağı açılmaz bu bir püf noktadır. Aynı şekilde reçel de daha sıcak iken şekerini koymak da şekerlenmesine neden olur. Reçel ılık olduğu zaman şekeri yavaş bir şekilde atmanız lazım.
Birçok kişi reçeli buzdolabına koymaktadır ki bu tamamen yanlış bir davranıştır. Uzun süre dayanmasını istediğimiz ne varsa hemen buzdolabına koyarız fakat bu iş böyle olmaz. Reçel ise buzdolabına konacak yiyecek değildir. Karanlık ve aynı zaman da serin yerde tutmanız lazım ki şekerlenme oluşmasın. Serin ve açık yerde saklarsanız şekerlenmesini uzatabilirsiniz.
Evet hiçbir yiyecek sonsuza kadar tabiki de dayanmaz bu yüzden reçel de aynı şekilde uzun süre dayanmasını istiyorsanız ortamına dikkat ediniz.
2-)Reçel Yapımındaki Püf Noktalar
Reçelin şekerlenmesinin bir diğer sebepleri içerisin de ise elinizde bulunan reçelin üretimin de yapmış olduğunuz hatalar olabilir. Mesela kek yaptığınız zaman ilk 20 dakika boyunca fırının kapağı açılmaz bu bir püf noktadır. Aynı şekilde reçel de daha sıcak iken şekerini koymak da şekerlenmesine neden olur. Reçel ılık olduğu zaman şekeri yavaş bir şekilde atmanız lazım.