Reçel Neden Küflenir ? Reçelin Küflenme Nedenleri Nelerdir ?

Katılım
2 yıl 3 ay 9 gün
Mesajlar
18,002
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 10993

Reçelin Küflenme Nedenleri Nelerdir?​

  • Bayat meyve kullanılırsa
  • Buzdolabında saklama yapılıp buna bağlı olarak aşırı şekerlenme
  • Saklama yapılan yere fazla özen göstermemek
  • Güneş ışığına maruz kalmak veya rutubetli yer de saklamak
  • Reçeli kavanozda saklıyorsanız kavanozun hava alması
  • Reçel yaparken limonun ve şekerin az konması gibi nedenlerden dolayı küflenme meydana gelebilir.

Reçelin Küflenmesini Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?​

Aslında bakarsanız reçel kolay bozulan bir ürün değildir. Fakat evde kendiniz yapacaksanız o zaman bazı noktalara da dikkat etmeniz gerekmektedir. Aynı şekilde dışarıdan hazır olarak aldığınız reçelleri de saklanma koşullarına ve son kullanım tarihine dikkat ediniz.

1-)Taze Meyve Seçmek


Reçel yapmak için ilk olarak meyveye ihtiyacımız vardır. Bu yüzden misal çilek reçeli yapacaksak taze meyveler seçmeye özen göstermeliyiz. Çürümüş meyveler tercih ederseniz yukarıda belirttiğimiz gibi daha tüketmeden reçeliniz küflenmeye başlayacaktır.

2-)Reçel Yaparken Kullanılan Malzeme

Reçel yapacağınız zaman meyvenin dışarısında kullanacağımız malzemelerin de kullanım tarihinin geçmemesi çok önemlidir. Aynı şekilde reçel yaparken kullanacağınız limon ile şekerin miktarı da az olmaması gerekiyor. Miktarı her zaman en iyi şekilde ayarlamanız gerek.

3-)Muhafaza Yöntemi

Reçel yapısından dolayı hemen bozulabilen bir gıda değildir fakat yine de saklama koşullarına uymanız son derece önemli olmaktadır. Reçeli muhafaza ederken aşağıda anlatacaklarımızı dikkatlice okuyunuz.

  • Reçeli kendiniz yapıyorsanız o zaman cam kavanozlara koyun.
  • Reçelin ağzı kesinlikle açık kalmamalıdır ve gerekiyorsa kapağı kapattıktan sonra kontrol ediniz.
  • Reçeli kesinlikle buzdolabına koymayınız. Çünkü buzdolabına koyduğunuz vakit şekerlenme başlar. Fakat böyle bir hata yaptıysanız reçelinizi kesinlikle atmayın hemen kaynamış olan suyun içerisin de bekletin.
  • Reçel veya buna benzer birçok gıdayı saklayacağınız zaman güneş ışığına maruz bırakmayınız. Direkt olarak güneş alırsa reçeliniz bozulur.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt