Pofur Pofur Kabaran Sütlü Börek Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 7 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,199
Cinsiyet
bPg20e

MALZEMELER​

  • Hamuru için;
    • 2 buçuk su bardağı ılık su (500 ml)
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 5 buçuk su bardağı un
  • Aralarına sürmek için;
    • 150 gram tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İç malzeme için;
    • 100 gram beyaz peynir
    • 400 gram lor peyniri
  • Üzerine dökmek için;
    • Yarım kilo süt 500ml (2 buçuk su bardağı)

YAPILIŞI​


1- Karıştırma kabına suyu, sıvı yağı, sirkeyi ve kontrollü bir şekilde unu daha tuzu ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Sutlu-Borek-1-1.png

2- Hamuru bezelere bölelim ve masaya un serpip pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına un serpelim ve üst üste alalım.

Sutlu-Borek-2-1.png

3- İster elimizle çekiştirerek isterseniz oklava ile kullanacağımız fırın tepsisi boyutunda açalım.

Sutlu-Borek-3-1.png

4- Beşerli olacak şekilde üst üste yerleştirelim. Ardından iç harcımızdan koyup tekrar açtığımız hamurları yerleştirelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.

5- Son üç katına iç harcı eklemeyelim. Daha sonra dilimlere keselim.

6- Tereyağını eritelim ve üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırarak böreğimizin üzerine gezdirelim.

Sutlu-Borek-4-1.png

7- 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.

8- Fırına attıktan sonra kızarmaya başlamadan hemen önce (20 dakika kadar sonra) süt gezdirelim. Tekrar fırına verip pişirmeye bırakalım.

Sutlu-Borek-5-1.png

9- Afiyet olsun!
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR
Geri
Üst Alt