MALZEMELER
- Hamuru için;
- 2 buçuk su bardağı ılık su (500 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un
- Aralarına sürmek için;
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İç malzeme için;
- 100 gram beyaz peynir
- 400 gram lor peyniri
- Üzerine dökmek için;
- Yarım kilo süt 500ml (2 buçuk su bardağı)
YAPILIŞI
1- Karıştırma kabına suyu, sıvı yağı, sirkeyi ve kontrollü bir şekilde unu daha tuzu ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
2- Hamuru bezelere bölelim ve masaya un serpip pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına un serpelim ve üst üste alalım.3- İster elimizle çekiştirerek isterseniz oklava ile kullanacağımız fırın tepsisi boyutunda açalım.
4- Beşerli olacak şekilde üst üste yerleştirelim. Ardından iç harcımızdan koyup tekrar açtığımız hamurları yerleştirelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.5- Son üç katına iç harcı eklemeyelim. Daha sonra dilimlere keselim.
6- Tereyağını eritelim ve üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırarak böreğimizin üzerine gezdirelim.
7- 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.8- Fırına attıktan sonra kızarmaya başlamadan hemen önce (20 dakika kadar sonra) süt gezdirelim. Tekrar fırına verip pişirmeye bırakalım.
9- Afiyet olsun!