Pofuduk Ekmek Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 23 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
1664561508294.webp.jpg

Malzemeler


Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Bardak ölçüsü: 200ml


Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır​

Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.

Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.


Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt