- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 6778
Peksimetli Çikolatalı Puding Malzemeleri
Tuzsuz hazır kızarmış ekmek – peksimet
Karamel Sos için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
200 gr. krema
1 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı su
½ su bardağı beyaz çikolata – üzeri için
Çikolatalı Puding için Malzemeler
1 litre süt
1 – 2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
130 gr. bitter çikolata – 1 su bardağı
Karamel sos için;
Geniş tavanızı ocağa alın ve toz şekeri eşit olacak şekilde tavanıza yayın.
Ocağın altını yakın ve hiç ellemeden, karıştırmadan karamelinizin olmasını bekleyin.
Şekeriniz eriyince içerisine kremayı ekleyip kesilmemesi için çok hızlı olacak şekilde karıştırın.
Karamelde hiç topak kalmayınca içerisine kahveyi ekleyip, 3 dakika karıştırmaya devam edin.
Karameliniz hazır olunca kenara alın ve hafif soğuması için bekleyin.
Çikolatalı puding için;
Tencerenizi tezgaha alın.
İçerisine süt, toz şeker, kakao, yumurta, nişasta ve unu koyup karıştırın.
Ardından ocağa alın ve puding kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve içerisine tereyağını ilave edip karıştırın.
Ardından bitter çikolatayı ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
30×20 cm.’lik 5 cm. derinliğinde dikdörtgen cam kabının tabanına peksimetleri teker teker karamele batırarak dizin.
Ardından hazırladığınız pudingi üzerine dökün ve yayın.
Fazla hava kabarcıklarını çıkartmak için birkaç kere tezgaha vurun ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatalı karamel için;
Peksimetleri buladığınız karamel sosun kalanını tekrar ocağa alın ve ısıtın.
Isınan karamel sosun içerisine beyaz çikolatayı ekleyip bir çırpma teliyle iyice eriyene kadar karıştırın.
Hazır olan beyaz çikolatalı karameli ağızlıklı olan bir kaba alın.
Soğuyan pudingin üzerine hazırladığınız karameli gezdirin ve 2 saat buzdolabında soğutun.
Soğuyan tatlınızı dilimleyerek servis edin.
Peksimetli Çikolatalı Puding Malzemeleri
Tuzsuz hazır kızarmış ekmek – peksimet
Karamel Sos için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
200 gr. krema
1 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı su
½ su bardağı beyaz çikolata – üzeri için
Çikolatalı Puding için Malzemeler
1 litre süt
1 – 2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
130 gr. bitter çikolata – 1 su bardağı
Karamel sos için;
Geniş tavanızı ocağa alın ve toz şekeri eşit olacak şekilde tavanıza yayın.
Ocağın altını yakın ve hiç ellemeden, karıştırmadan karamelinizin olmasını bekleyin.
Şekeriniz eriyince içerisine kremayı ekleyip kesilmemesi için çok hızlı olacak şekilde karıştırın.
Karamelde hiç topak kalmayınca içerisine kahveyi ekleyip, 3 dakika karıştırmaya devam edin.
Karameliniz hazır olunca kenara alın ve hafif soğuması için bekleyin.
Çikolatalı puding için;
Tencerenizi tezgaha alın.
İçerisine süt, toz şeker, kakao, yumurta, nişasta ve unu koyup karıştırın.
Ardından ocağa alın ve puding kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve içerisine tereyağını ilave edip karıştırın.
Ardından bitter çikolatayı ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
30×20 cm.’lik 5 cm. derinliğinde dikdörtgen cam kabının tabanına peksimetleri teker teker karamele batırarak dizin.
Ardından hazırladığınız pudingi üzerine dökün ve yayın.
Fazla hava kabarcıklarını çıkartmak için birkaç kere tezgaha vurun ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatalı karamel için;
Peksimetleri buladığınız karamel sosun kalanını tekrar ocağa alın ve ısıtın.
Isınan karamel sosun içerisine beyaz çikolatayı ekleyip bir çırpma teliyle iyice eriyene kadar karıştırın.
Hazır olan beyaz çikolatalı karameli ağızlıklı olan bir kaba alın.
Soğuyan pudingin üzerine hazırladığınız karameli gezdirin ve 2 saat buzdolabında soğutun.
Soğuyan tatlınızı dilimleyerek servis edin.