- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
İzmir ve Muğla ile özdeşleştirilen paşa mezesi, farklı peynir türleri ile hazırlanan bir mezedir. Soğuk olarak servis edilen bu besin, et ve sebze yemeklerinin yanında sunulur. Yunan mutfağında da yer verilen paşa mezesi, besin değerleri bakımından zengindir. İçerisinde yoğurt ve peynir kullanıldığı için kalsiyum değeri de yüksektir. Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir.
Malzemeler
- 200 gr beyaz peynir
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 50 gr kaşığı rokfor peyniri
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Paşa Meze
Nasıl Yapılır
- Beyaz peyniri derin bir kaba alıp çatalla ezin. Üzerine zeytinyağı, kekik ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın.
- Rokfor peyniri, ince kıyılmış sarımsak, süzme yoğurt ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip harmanlayın.
- Peynirlerin tuzluluk derecesine göre tuz ilave edebilirsiniz. Malzemeleri iyice karıştırın.
- Paşa mezesini, kuzu kaburga ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Tarife başlamadan önce mutlaka peynirlerin tadına bakın. Tuzluluk oranına göre tadını dengeleyebilirsiniz.
- İsteğe göre rokfor yerine, tulum veya lor peyniri de kullanabilirsiniz.
- Sarımsakların daha yoğun olması için, ezme yöntemini tercih edebilirsiniz.
- Paşa mezesini dilimlenmiş ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz.
Paşa mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir.