- Katılım
- 2 yıl 9 ay 5 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 1 kutu konserve nohut (420 g)
- 3 adet orta boy pancar
- 12 g büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tahin
- Birkaç dal maydanoz
- 2 çay kaşığı kimyon
- Yarım yemek kaşığı deniz tuzu
- 1 yemek kaşığı taze limon suyu
- 2 yemek kaşığı glütensiz yulaf unu (veya farklı bir çeşit un)
- Yarım su bardağı tahin
- Çeyrek çay kaşığı deniz tuzu
- Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Çeyrek su bardağı ılık su
Pancarlı Falafel Ve Tahin Sos
Nasıl Yapılır
- Fırını 190 derecede ısıtıp, bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Durulanmış ve suyu süzülmüş nohutları fırın tepsisine koyup, 10 dakika ya da hafif çatlayıp kuruyana kadar pişirin.
- Mutfak robotunun kesme ya da doğrama aparatıyla pancarları doğrayarak bir kaseye alın. Ardından sarımsak ve maydanozu da mutfak robotunda küçük parçalar halinde doğrayın.
- Nohut, pancar ve diğer tüm malzemeleri, 20-30 saniye aşırı karıştırmamaya dikkat ederek mutfak robotunda çektirin.
- Karışımı püre haline getirmemeye özen gösterin. Eğer karışım sulu kalırsa bir miktar yulaf unuyla katılaştırın.
- Çok kuru olursa, bu kez de tahin veya limon suyuyla yumuşatın.
- Falafel hamurlarından irice köfteler hazırlayıp, parmağınızla hafifçe bastırın. Büyük bir tavayı orta ya da orta-yüksek ateşte ısıtın.
- İçine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip, aldığı kadar falafeli 3-4 dakika ya da altı kızarana kadar pişin.
- Dikkatlice ters yüz edip, 2-3 dakika da diğer tarafını pişirin. Dilerseniz falafeli yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Daha gevrek bir doku için fırçayla üzerinde yağ gezdirin. 20-30 dakika veya dışı gevrek olana kadar 200 derecede normal ya da 180 derecede fan ayarında pişirin.
- İlk 15 dakikadan sonra falafelleri ters yüz edin. Tahin, tuz ve sarımsağı karıştırıp, kremsi bir sos elde edene kadar çırpın.
- Çırptıkça azar azar su ekleyin. Sosu hazırladıktan sonra pişen falafellerin üzerine dökerek, servis edin.