Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Özgüvenim yok çare olarak neler yapılması gerekir?

Charismax

EsoEs
Özgüven kırılması, herkesin hayatında zaman zaman karşılaşabileceği bir durumdur. Ancak, bu durumla başa çıkmak ve özgüveni yeniden inşa etmek mümkündür. İşte özgüven kırılmasına karşı bazı çareler:

1. Kendinizi Tanıyın ve Kabul Edin:

Güçlü ve Zayıf Yönlerinizi Belirleyin: Herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Kendinizi daha iyi tanımak, güçlü yönlerinize odaklanmanıza ve zayıf yönlerinizi geliştirmek için adımlar atmanıza yardımcı olur.
Kendinizi Olduğunuz Gibi Kabul Edin: Mükemmel olmaya çalışmak yerine, kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. Hatalarınızla ve eksikliklerinizle barışık olun.
Kendinize Karşı Nazik Olun: Kendinizi eleştirmek yerine, kendinize karşı şefkatli ve anlayışlı olun. İçinizdeki eleştirmeni susturun ve kendinize destek olun.

2. Küçük Adımlarla Başlayın:

Ulaşılabilir Hedefler Belirleyin: Büyük hedefler yerine, küçük ve ulaşılabilir hedefler belirleyin. Bu hedeflere ulaştıkça, özgüveniniz artacaktır.
Başarılarınızı Kutlayın: Her küçük başarıyı kutlayın. Kendinizi takdir etmek, özgüveninizi artırmanın önemli bir yoludur.
Yeni Beceriler Edinin: Yeni bir beceri öğrenmek, kendinize olan güveninizi artırmanın harika bir yoludur. İlgi alanlarınıza yönelik kurslara katılabilir veya hobilere yönelebilirsiniz.

3. Olumlu Bir Çevre Oluşturun:

Destekleyici İnsanlarla Zaman Geçirin: Sizi destekleyen, motive eden ve size inanan insanlarla zaman geçirin.
Olumsuz İnsanlardan Uzak Durun: Sizi aşağı çeken, eleştiren veya küçümseyen insanlardan uzak durun.
Olumlu İç Konuşmalar Yapın: Kendinize olumlu şeyler söyleyin. Başarabileceğinize, değerli olduğunuza ve yeterli olduğunuza dair iç konuşmalar yapın.

4. Profesyonel Yardım Alın:

Terapist veya Danışmanla Görüşün: Özgüven kırılmasıyla başa çıkmakta zorlanıyorsanız, bir terapist veya danışmanla görüşmek faydalı olabilir.
Destek Gruplarına Katılın: Benzer sorunlar yaşayan insanlarla bir araya gelmek, kendinizi yalnız hissetmemenize ve destek bulmanıza yardımcı olabilir.

Özgüven kırılmasıyla başa çıkmak zaman ve çaba gerektirir. Kendinize karşı sabırlı olun ve küçük adımlarla ilerleyin. Unutmayın, herkesin özgüveni zaman zaman kırılabilir, ancak yeniden inşa etmek mümkündür.

Bunun bir çaresi olduğunu düşünmüyorum ben. Bu insanın karakterinde olan bir durum bence, hatta insana doğuştan bahşedilen bir özellik olduğunu düşünüyorum. Bu gibi insanların sadece bazı durumlarda anlık cesur olduğunu düşünürüm hep

Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt