Oruk Kebabı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,941
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5774

MALZEMELER​

  • 600 gr Orta yağlı kıyma ( kuzu kıyma ) ben normal orta yağlı kıyma kullandım
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber ve kuru nane
  • 1 adet yumurta (isteğe bağlı)

TALİMATLAR​

  • ilk olarak ince bulgurun üzerine yarım çay bardağı sıcak su döküp, 10 dk bekletelim .
  • Soğan ve sarımsağı rendeleyelim ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak bir köfte hamuru elde edelim.
  • Harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp, köfte şekli verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Köftelerin üzerine sıvıyağ veya zeytinyağı sürüp ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dk kızarana kadar pişirelim.
  • Yarında Sumaklı soğan salatası ev yapımı yoğurt lavaş ekmeği olur istediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edin . Harika bir lezzet.. afiyet olsun?
 
Katılım
3 yıl 6 ay 28 gün
Mesajlar
299
Tepkime puanı
127
Konum
istanbul
İsim
Gizem
Memleket
İstanbul
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Bugün niyetli degilim ancak bu resim insanın dürtülerini dürtüyor süper görünüyor
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt