Malzemeler
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
7 yemek kaşığı tereyağı
İlk kat için;
1 litre süt
Tepeleme 3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
3.5 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Üst kısmı için;
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı gıda boyası ya da vişne suyu kullanabilirsiniz
1 büyük kase nar
Narlı cheescake nasıl yapılı?
Tabanı için bisküviler rondodan geçirin, un haline getirin, tereyağını eritin un haline gelen bisküvilere dökün ve iyice karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbının alt kısmına bir bardak yardımıyla basın. Daha sonra bir tencereye süt, nişasta, şeker konur ve kaynayana kadar karıştırın. Piştikten sonra şeker ve tereyağı ilave edin.
Eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ılıdıktan sonra toz krem şanti ekleyin mikser yardımıyla çırpın ve taban kısmının üzerine dökün ve düzeltin. Daha sonra en üst kısmı için tencereye su ,nişasta ,şeker, gıda boyası koyun kaynayana kadar karıştırın.
Piştikten ve ilk sıcağı gittikten sonra kalıba dökün ve en üst kısmına narlar dökün. Daha sonra 2 saat dolapta dinlendirin.