Nar-ı sütlü aş nasıl yapılır? Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6491

Nar-ı sütlü aş malzemeler

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 limonun suyu (narınız ekşi ise kullanmayabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet ayıklanmış nar
Muhallebi için:

  • 1 Lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
NAR-I SÜTLÜ AŞ YAPILIŞI

  • Narlı kısım için bir sos tenceresine şeker ve limonu alıp biraz karamelize ediniz.
  • Karamelize olduktan sonra altını kapatıp suyu ve çubuk tarçını ilave ediniz.
  • 10-15 dk bekledikten sonra narları da ilave edip kenarda bekletiniz.
  • Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynanana kadar pişiriniz.
  • Altını kapatıp vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırınız.
  • Kupların alt kısmına muhallebiden koyup 1 saat kadar dolapta bekletiniz.
  • Süre sonunda dolaptan alıp soğuyan narlı sosu da ekleyiniz.
  • Arzu ederseniz hemen veya bir süre dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt