Muzlu Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (ben daha az kullanıyorum)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet muz
- 2. 5 bardak un
- 4 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Muzlu Cevizli Kek Tarifi Yapılışı
Meyve olarak muzu pek sevmememe rağmen ön yargılarımı bir kenara koyup hazırladığım bu kek inanılmaz lezzetli oldu ve sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle yumurta aklarını kar haline getirip buzdolabına koyuyoruz. Onlar buzdolabında beklerken yumurta sarıları ve şekeri çırpıp içine yağ, süt, tarçın, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasında buzdolabında beklettiğimiz yumurta aklarını karışımımıza ekliyoruz. En son olarak da ceviz ve doğranmış muzlarımızı ekleyip 170 derece ısınmış fırında 45-50 dk pişiriyoruz. Kekimizi kürdan testinden geçirip soğuyunca servis ediyoruz.Herkese afiyet olsun