Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Müsilaj Deniz Salyası Nedir?

Katılım
25 gün
Mesajlar
510
Tepkime puanı
566
Konum
Aksaray
nritoz4.png


Müsilaj, hemen hemen tüm bitkiler ve bazı mikroorganizmalar tarafından meydana getirilen, yapışkan bir maddedir. Bu mikroorganizmalardan biri, müsilajı hareketleri için kullanan protistlerdir. Bitkilerdeki müsilaj, su ve gıdanın depolanmasında, tohum çimlenmesinde ve zar kalınlaşmasında rol oynar. Kaktüsler (ve diğer sukulentler) ve keten tohumları, özellikle zengin müsilaj kaynaklarıdır. Müsilaj, Kaykay ya da Deniz Salyası ismi ile de anılmaktadır. Peki, Müsilaj Deniz Salyası Nedir ? Zararları nelerdir?

Musilaj yani Deniz Salyası ‘nın Deniz Yaşamına Etkisi​

Mukoza (sümüksü yapı) gibi Yapışkan bir yapıya sahip olan müsilaj, deniz yüzeyinde yüzer hâlde olan balık yumurtalarını ve yavrularını hapsederek yaşamalarına engel olur. Deniz içerisindeki hayvansal besini (zooplanktonu) içine hapsettiğinden deniz canlılarının larvaların beslenmelerini engeller. Deniz çayırlarının üzerini örtüp, dipteki bazı canlıların (midye, istiridye, tunikatlar, mercan vs) ışıkla temasını kesip beslenmelerini ve solunumlarını engellediğinden canlı çeşitliliğini azaltır, bazı türlerin ise tamamen yok olmasına neden olur.
 
Yapış yapış böyle ıslakımsı sümüksü bir sıvı.. Denizin hoşnut anı derler ona .. İstanbulu temizledi ya ekrem başkan .. Sıcak ısı derecesi artınca oluyor.. Çok girilen denizde olmaz ama ..
 
Geri
Üst Alt