- Katılım
- 4 yıl 2 ay 25 gün
- Mesajlar
- 25,600
- Tepkime puanı
- 8,841
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- Web sitesi
- forummeskeni.com
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Mürdüm Erikli Bademli Galette
Kıyır kıyır bir galette hamuru, hafif ekşi ama aynı zamanda tatlı nefis erikler... İşte şimdi tam zamanı dediğimiz bir tatlı; mürdüm erikli bademli galette...
Kıyır kıyır bir galette hamuru, hafif ekşi ama aynı zamanda tatlı nefis erikler... İşte şimdi tam zamanı dediğimiz bir tatlı; mürdüm erikli bademli galette...
Fırında- 6+ Kişilik
- 30-60 dk
- 6 adet mürdüm eriği
- 110 g tereyağı (buzlukta bekletilmiş, küp küp doğranmış)
- 100 g tam buğday unu
- 70 g badem unu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1-2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı file badem
- Arçelik Doğrayıcı
- Arçelik No Forst Buzdolabı
- Arçelik Ankastre Fırın
- Un, tuz, şeker ve tereyağını Arçelik Doğrayıcı’ya alın ve kısa kısa birkaç kez çekin.
- Ardından su ve sirke karışımını azar azar doğrayıcıya ekleyin.
- Hazırlanan hamuru yoğurmadan streç filme sarıp Arçelik No Forst Buzdolabı’na kaldırın.
- Mürdüm eriklerini iyice yıkayıp doğrayın.
- Dinlenmiş hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve merdaneyle açın.
- Tepside yapamazsanız hamuru tezgahta açıp dikkatlice yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine alın.
- Açılan hamurun ortasından başlayarak doğradığınız mürdüm eriklerini gül yaprakları gibi sırayla dizin.
- Hamurda dışarıda 3-4 cm boşluk kalacak şekilde bırakın ve bıraktığınız açıkta kalan hamuru eriklerin üzerine kapatın.
- Eriklerin üzerine limon kabuğu rendeleyin.
- Hamurun kenarına süt sürün ve üzerine esmer şeker serpin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40-45 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Pişen ve dinlenen galettenizin üzerine file badem serpin.
- Afiyet olsun!