Erikli tart nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Pastanelerin göze çarpan lezzetlerinden erikli tart üstündeki meyvelerden ötürü insanı kendine çeker. Hamuru ağızda dağıldığı için damaklarda ayrı bir tat bırakan tartların yapımı sanıldığı kadar zor değildir. Birkaç uygulama ile minimum pastanede yapılanlar kadar güzel tartlar elde edilebilmektedir.

Erikli Tart
Hamur için

3 su bardağı un

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

2 adet yumurta

125 gram margarin

Tart çok meyveyle yapılabilen bir tatlıdır. Bunların başında çilek, limon, frambuaz gelir. Erik de seve seve tüketilen, tatlı ekşi lezzetiyle hafif alternatif olan tartlardandır. Malzemeler doğru biçimde konulup, püf noktalarına dikkati açık olunarak pişirildiğinde ortaya harika bir lezzet çıkar.

Tartın üzeri için
2 yemek kaşığı dövülmüş badem

15 adet erik

2 yemek kaşığı toz şeker

Erikli tartın yapılışı
Pişirilen erikler soğurken yoğurma kabında tartın hamuru hazırlanır. Önce oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ve 4 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır. Bu iki malzeme karıştırıldıktan sonra üstüne yumurta, kabartma tozu ve vanilya eklenmektedir. Bütün malzemeler tam olarak karıştırıldıktan sonra üstüne yavaşçacık 3 su bardağı un eklenmektedir.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında tart onbeş dakika pişirilir.

Pişen erikler kalıbın ortasında boş kalan yerlere dağıtılır ve üstüne dövülmüş bademler eklenmektedir.

Son olarak hamurdan koparılan parça rendelenerek eriklerin üstüne eklenmektedir.

Erikli tartın yapımına her şeyden önce eriklerin yıkanmasıyla başlanır. 15 adet erik su altında üstündeki topraklardan arınana kadar yıkanır. Daha sonrasında ortadan ikiye kesilerek içlerinde bulunan çekirdekler ayıklanır. Sonrasında erikler bir tencerenin içine konur. Üstüne biraz şeker eklenmektedir ve düşük sıcaklıkta erikler beş dk pişirilir. Ocaktan alınınca soğumaya bırakılır.

Bütün malzemeler karıştırılıp hamur biçimine geldikten sonra karışım 20 dk dinlendirilir. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparılıp kenara ayrılır. Kalan büyük parça merdaneyle açılıp tartın yapılacağı kalıba konur. Kalıbın tabanına ve kenarlarına hamur yerleştirilir.
 
Geri
Üst Alt