Mısır Unlu Yaprak Bezelye Tavası Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
resim-misir-unlu-yaprak-bezelye-tavasi-tarifi-6626.jpg

Mısır Unlu Yaprak Bezelye Tavası Tarifi için Malzemeler​

  • 300 gr yaprak bezelye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı(ya da sıvı yağ)
  • 2 adet taze soğan (incecik doğranmış)
  • ½ su bardağı mısır unu ya da normal un
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

Mısır Unlu Yaprak Bezelye Tavası Tarifi Hazırlanışı​

  1. Uçlarını kesip ayıkladığınız yaprak (araka, sultani) bezelyeyi, yıkayın. Kaynayan tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp, süzün.
  2. Suyunun iyice süzülmesi için en az 30-40 dakika süzgeçte bekletin. Geniş bir tabağa alıp, yeşil soğan, tuz, baharatlar ve unu serpiştirin. Elinizle iyice karıştırıp, bulayın.
  3. Yaklaşık 25-28 cm çapındaki tavaya 2 yemek kaşığı yağı koyun. Bezelyeleri elinizle bastırarak, tavaya eşit biçimde yayın. Kısık ateşte oturtun. Karadeniz’in kenarsız, düz balık tavası kapağını üzerine kapatın. Ara sıra tavayı sallayarak altını 10 dakika kadar kızartın.
  4. Artık birbirine iyice tutunan, dağılmayacak olan bezelyeleri kapakla ters çevirin.
  5. Diğer yüzünüzü de 7-8 dakika, tavayı sallayarak pişirin. Servis tabağına aktarın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt