- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 9848
Malzemeler
Kabartma tozu un ve mısır ununu ekleyip karıştırın kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı bir hamur olacak.
Isınmış tavaya aralıklı olarak birer yemek kaşığı hamurdan koyup üzerini hafifçe düzeltin. Üzerinde delikler oluşunca pankekleri ters çevirin. Üzerine çörek otu serpiştirin. Orta ateşte pişirin. Çok kısık ateşte pişirirseniz pankekler istediğimiz gibi pofuduk olmaz.
Arkalı Önlü pişirdiğiniz punk ekler servise hazır.
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı karışık peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
- Yarım paket kabartma tozu
- Çörek otu
- Rendelenmiş peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırma kabına alın. Üzerine yumurta, süt, su, sıvı yağ ve şekeri ekleyin. Peynir az tuzluysa çok az tuz ilave edebilirsiniz. Ben peynirim tuzlu olduğu için tuz eklemedim.
Kabartma tozu un ve mısır ununu ekleyip karıştırın kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı bir hamur olacak.
Isınmış tavaya aralıklı olarak birer yemek kaşığı hamurdan koyup üzerini hafifçe düzeltin. Üzerinde delikler oluşunca pankekleri ters çevirin. Üzerine çörek otu serpiştirin. Orta ateşte pişirin. Çok kısık ateşte pişirirseniz pankekler istediğimiz gibi pofuduk olmaz.
Arkalı Önlü pişirdiğiniz punk ekler servise hazır.