- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 9876
- Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
- Arası için;
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Hamuru için yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Üzerine azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
- Bu sırada hamurun katlarına sürmek için tereyağını eritip sonra sıvı yağ ile karıştırıp hazırlayın.
- Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın. İlk bezeyi sırasıyla tezgaha alıp açtıktan sonra üzerine yağ karışımdan sürüp her yerine yayın.
- Daha sonra hamurların karşılıklı kenarlarını da katlayıp kare elde edin. Her katlamadan sonra üst yüzeyine tekrar yağ sürün.
- İkinci bezeyi de açtıktan sonra yağlayın. Ancak bu sefer ilk hazırladığınız kare bezeyi ortasına koyup katlama işlemine devam edin.
- Diğer 2 bezeyi de bu şekilde iç içe hazırlayarak tek beze elde edin. Toplamda iç içe katlanmış 2 bezemiz olacak.
- 20 dakika dinlendirdiğiniz bezelerden ilk hazırladığımız bezeyi merdaneyle açın. İçine dilerseniz peynir koyup iki ucunu üst üste katlayın.
- Katladığınız kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla çizikler attıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.
- Afiyet olsun!