Mantı tarifi: Mantı nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 18 gün
Mesajlar
279
Tepkime puanı
192
Konum
Bilinmez
Cinsiyet
bPg20e
Mantı tarifi: Mantı nasıl yapılır?



Mantı, Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Mantı yapımı zor gibi görünse de aslında oldukça pratiktir. İşte sarımsaklı yoğurdu ve tereyağı ile sofraların vazgeçilmezi olan mantı tarifi...

MANTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için;

– 3 bardak un
– 1 bardak ılık su
– Tuz
– 1 adet yumurta

İç harcı için;
– 250 gr az yağlı kıyma
– 1 orta boy soğan
– Karabiber
– Pul biber
– Tuz

Üzeri için;
– 3 diş sarımsak
– Yoğurt
– Nane
– Sumak
– Pul biber
– Tereyağı



MANTI TARİFİ

Öncelikle hamuru hazırlamak ile başlayalım. Geniş bir kabın içinde unu alın ve ortasına yumurtayı kırın. Un ile yumurtayı karıştırırken azar azar suyu ekleyin. Tüm malzeme kıvam alana kadar yoğurun. Ardından tezgaha un serperek yoğurmaya devam edin. Daha sonra üzerini örtün ve 15 dakika kadar dinlendirin.

Bu esna da iç harcı hazırlamak için soğanı rendeleyin ve diğer tüm malzemeler ile birlikte bir kabın içinde karıştırın.
Hazırladığımız hamuru ikiye bölün. Yine un serpilmiş tezgahta merdane ile açın. Ardından keserek küçük kareler haline getirin. Her iki parçaya da aynı işlemi uygulayın.

Küçük karelerin içine iç harçtan biraz koyarak uç kısımlarından birleştirin. Geniş bir tencerede su kaynatın ve hazırladığınız mantıları içine atın. Yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. Daha sonra kevgir yardımı ile tabaklara alın.

Bir başka kabın içinde rendelediğiniz sarımsakları yoğurt ve tuz ile karıştırın. Tabaklardaki mantının üzerine dökün. Bir tavanın içinde kızdırdığınız tereyağının altını kapattıktan sonra pul biber dökün karıştırıp yoğurdun üzerine dökün. En sonra sumağı da ekleyip servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt