Ekli dosyayı görüntüle 8337
Lif dolu
Mango, yaprak dökmeyen bir ağacın meyvesidir ve tohumları nedeniyle bir drupe veya taş meyvesi olarak kabul edilir. Onlar da kaju ailesinin bir parçası. Birçok faydalarından biri, çözünür lif bakımından yüksek olmalarıdır. Bir fincan, kabızlığı yönetmenize ve daha uzun süre dolu hissetmenize yardımcı olmak için önerilen günlük değerinizin 2 gram %7’sine sahiptir.
C vitamini yüksek
Bir fincan mango, önerilen günlük ödeneğinizin %70’ine sahiptir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin yanı sıra, C vitamini kollajeni aktive etmeye yardımcı olur. Cildiniz, kemikleriniz, saçlarınız ve kaslarınız için bir yapı taşıdır. Ayrıca vücudunuzun kırmızı kan hücreleri için protein yapmak için kullandığı demiri emmenize yardımcı olur.
A Vitamininde A+
Smoothie’nize 1 bardak dondurulmuş mango attığınızda günlük ihtiyacınızın %25’ini ortadan kaldırın. A vitamini sadece bağışıklık sisteminizi desteklemekle kalmaz, aynı zamanda gözleriniz ve vizyonunuz için de gereklidir. Ve kalbinizin, akciğerlerinizin ve böbreklerinizin iyi çalışmasına yardımcı olur.
Antioksidanlarla dolu
Her birinin antioksidanları vardır. Hücrelerinizi serbest radikallerden, vücudunuzun yiyecekleri parçaladığında veya tütün dumanı ve radyasyon gibi zararlı elementlere maruz kaldığında yaptığı moleküllerden korumak için onlara ihtiyacınız var.
Mango Alerjileri
Tüm çiğ meyve ve sebzelere karşı oral alerjiniz yoksa, muhtemelen mango etine alerjiniz yoktur. Ancak zehirli sarmaşık, meşe, sumak ve mango derisinde bulunan kimyasal bileşik olan urushiol’e tepki verebilirsiniz. Çoğu durumda kontakt dermatit veya ağzınızın yakınında bir döküntü olarak ortaya çıkar. Mango yedikten 2 gün sonra olabilir.
Şeker sakınmak yok
Bir fincan mangoda 22 gram doğal olarak oluşan şeker bulunur. Fakat lifleri yüksek olduğu için, şeker kan dolaşımınıza yavaşça girer ve büyük bir artışa neden olmaz. Ne kadar şeker yediğinizi izlemeye çalışıyorsanız, mangoyu avokado veya balık gibi yağ veya proteinle eşleştirin. Bu emilimi daha da yavaşlatmaya yardımcı olur.
Mango Nasıl Seçilir
Pek çok renk gelir, bu yüzden, ben ve olgunluk onun hakkında hüküm veremezsin. Gözle görülür şekilde morarmış veya kokmuş olanları atlamak isteyeceksiniz. Mangonu yavaşça sık. Yakında yemeyi planlamıyorsan, sağlam olmalı. Mangonuzun ertesi gün veya iki gün içinde tadını çıkarmak istiyorsanız, biraz yumuşak olmalıdır.
Mango Nasıl Saklanır
Mangonuz zaten olgunlaşmışsa ve hemen yemeyi planlamıyorsanız, işlemi yavaşlatmak için buzdolabına koyun. Sert bir mangoyu olgunlaştırmak için, kileriniz gibi serin ve karanlık bir yerde veya tezgâhın üzerindeki bir torbada saklayın. Mangonuz kesilirse, gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakterileri önlemek için buzdolabında saklayın.
Mango Nasıl kesilir
Düşündüğünden daha kolay. Dilimlemek için, tohumun sağındaki bir tarafı kesin, sonra tohumun solundaki bir tarafı kesin. Daha sonra deriden sonuna kadar kesmeden her iki tarafın etine dilimleyin ve dilimleri bir kaşıkla çıkarın.
Mango Salsa
Mango, salsa’nın tatlı bir versiyonu için mükemmeldir. Doğranmış mangoyu doğranmış domates, salatalık, soğan, kişniş ve limon sıkmasıyla birleştirin. Tuz, karabiber veya biber tozu ile baharatlayın. Bir tahıl kabına veya balık tacolarının üstüne ekleyin.
Mango ve Muzlu Smoothie
Dondurulmuş mango parçaları smoothies için yapıldı. Bir bardak yarım muz, ¾ bardak süt ve bir bardak buz ile karıştırın. Tatlılık için bir çay kaşığı bal veya protein için bir çorba kaşığı fındık yağı ekleyin.
Çikolata Batırılmış Mango Pops
Bir çubuk üzerinde dondurulmuş meyve yiyebiliyorken kimin buzlu şekerlere ihtiyacı var? Bir ucunu içine kalın dilim mangoları kes, yarı yola kadar. (Süt, karanlık, beyaz, ya da bir kombinasyon) erimiş çikolata, dondurma içinde biter daldır ve ye.
Mangolu Salata
Normal salatanı hazırla ve içerisine soyduğun mangoyu dilimle. Hatta biraz tuzsuz peynirde koyabilirsin. Cevizde içerisine çok yakışacaktır. Protein bombası kocaman bir kase yapmış oldun. Şimdi tadını çıkart.