Lor Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 14 gün
Mesajlar
18,026
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6888

MALZEMELER​

  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
    2 adet yumurta
    120 gram un
    150 gram irmik
    1 paket kabartma tozu
    1 adet limon
    ŞERBETİ İÇİN:
    1 litre su
    1 kg toz şeker
    2-3 damla limon suyu
    SUNUMU İÇİN:
    Antep fıstığı ve dilimlenmiş kaymak
Şerbeti için su ve toz şekeri derin bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Tatlı hamuru için peyniri ufalayarak geniş bir kaba alın. Yumurta, un, irmik, kabartma tozu, 1 adet limonun kabuğu ve suyunu ekleyip yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenmiş kaymağın üzerine koyup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Öneri
Tatlı hamurunu hazırladıktan sonra dilediğiniz şekilde kalıplara yerleştirerek de pişirebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt