Lokumlu Mozaik Pasta Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
220973.640x640-438x640.jpg

İçindekiler
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • Yarım bardak, 100 gr, toz şeker
  • Yarım bardak, 125 ml, süt
  • 8 adet lokum
  • 2 avuç, 100 gr, boziç (taze Antep Fıstığı)
  • Yarım yumurta
  • 1,5 paket pötibör bisküvi

  • 1 tencerede yarımşar bardak süt ve toz şekeri çırparak ısıtın.
  • Başka bir tencerede de 2 çorba kaşığı tereyağında 1,5 çorba kaşığı kakaoyu karıştırarak ısıtın.
  • Tereyağı ve kakao birleşip krema gibi olunca şekerli sütü üzerine ekleyin ve karıştırın. Bu haliyle soğuyana kadar karıştırın veya bekletin.
  • Karışım soğurken 2 avuç boziçi kabaca doğrayın.
  • 8 adet sade lokumu da küp küp doğrayın.
  • Soğuyunca içine yarım yumurtayı çırpıp ekleyin.
  • 1,5 paket pötibör bisküviyi kırıp geniş bir kaseye koyun. Üzerine kakaolu karışımı ekleyin ve karıştırın. Tüm bisküviler karışıma bulanınca içine boziç ve lokumları ilave edip karıştırın.
  • Pişirme kağıdı koyduğunuz bir kalıba mozaik pastayı bastırarak koyun.
  • Bu haliyle bir gece derin dondurucuda bekletin.
  • Ardından dilediğiniz zaman çıkartıp dilim dilim afiyet olması dileğiyle.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt