- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Limonlu Lokum Malzemeleri
- 4 tane limon
- 1 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tane limon kabuğu
- Biraz su
Limonlu Lokum Yapımı
Tatlı yapımında kullanacağınız limonları güzelce yıkayın ve bunların suyunu sıkın. Limon kabuklarından 1 tanesini rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Sıkmış olduğunuz limon suyunun üzerine bunu 4 su bardağına tamamlayacak miktarda su ekleyin. Hazırlamış olduğunuz limonlu suyu bir tencerenin içine alın. Bunun içine belirtilen miktarda toz şeker, bal, limon kabuğu rendesi ve buğday nişastası ilave edin. Tenceredeki malzemeyi orta ateşte koyulaşana kadar kaynatın. Bu esnada topaklanma oluşmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Limonlu karışım koyulaştıktan sonra içine tereyağını katın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
Yaptığınız tatlıya lokum şekli vermek için buz kalıplarına boşaltın ve bunu 1 gece buzdolabında bekletip, ertesi gün servis yapın. Afiyet olsun. Limonlu lokumu buz kalıplarına boşaltıyoruz fakat buzlukta değil buzdolabının alt rafında bekletiyoruz. İsterseniz limonlu tatlıyı buz kalıbı yerine tek porsiyonluk küçük kaplara da koyabilirsiniz. Orjinal hali lokum şeklinde olsa da farklı bir kaba konulduğunda da tatlı aynı lezzetini koruyacaktır.
Limonlu lokum yapımı çok kolay olduğu için isteyen herkes rahatlıkla yapabilir. Tatlıyı daha şık bir şekilde servis yapmak için isterseniz buz kalıbının dibine limon kabuğu serptikten sonra tatlıyı boşaltabilirsiniz. Bu şekilde ertesi gün kalıptan çıkardığınızda üzerindeki limon kabuğu nedeni ile lokumlar daha hoş görünecektir.