Limonlu kurabiye nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 15 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
İtalyan mutfağınından çıkma limonlu kurabiye, her Akdeniz ülkesinde olduğu gibi türkiyede de hayli yaygındır. Hayli hafiftir ve hassaten çok şekerli, şerbetli tatlı tüketemeyenler için çok uygundur. Her mevsim yenilebilir. Sürpriz misafirlere, beş çayına misafirlere gönül rahatlığı ile ve rahatlıkla yapılabilmektedir.

Malzemeler​

Yarım yemek kaşığı karbonat

3 bardak un

Yarım paket hamur kabartma tozu

1 yahut 2 limon kabuğu rendesi

1 su bardağı zeytinyağı

1 paket vanilya

3 tam yumurta

1 fincan pudra şekeri

Yapılışı​

Bir kapta zeytinyağı ve pudra şekeri karıştırılır. İkisi biri birine güzelce karışana kadar işlem devam ettirilir.

Yumurtalar eklenir, 2 tam yumurta bir adet yumurtanın sarısı olarak eklenmektedir ve üstüne limon rendesi, imkan varsa bir fincanın yarısı limonun suyu ekleyin.

Kabartma tozu, un ve vanilya da karışıma yavaşça eklenmektedir. Güzelce yoğurulan kurabiye karışımı, takriben on dakika daha ezilmeye devam edilir. Un veya yağ eksik geldi ise göz kararı eklenebilir.

Sonrasında iri hamur parçaları kopartılır ve kurabiyelere şekil verilir. Bir kapta 2 yumurta çırpılır, fırça ile kurabiyelerin üstüne sürülür. Toz şeker ve kakao karışımı kurabiyelerin üstüne serpilir.

Öncesinde ısıtılan fırında, tepsiye dizilen kurabiyeler 25-30 dakika pişirilir. Pişince 10 dk dinlendirilir. Sonrasında çayın yanına başta olmak üzere, istenen biçimde servis edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt