Limon Suyu Nasıl Saklanır?

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,011
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
İşte, limon suyu nasıl saklanır:

82ae1d4f-99f5-4241-ae40-b718af105362-d4129bfa-40df-4359-8090-524e4c23f3b5


Küp Haline Getirerek Nasıl Saklanır?

  1. Limon suyunu buz kalıbına dökün. Limon suyu kabınızı dikkatlice eğin ve buz küpü tepsinizdeki kareleri neredeyse tamamen dolana kadar doldurun. Ancak, meyve suyu donarken biraz genleşeceğinden tepsiyi aşırı doldurmaktan kaçının.
  2. Buz küpü tepsisini gece boyunca veya limon suyu katılaşana kadar dondurucuya yerleştirin. Limon suyunun donması birkaç saat sürebilir. Küplerin tamamen donmasını sağlamanın en iyi yolu, onları 8 saat veya gece boyunca dondurucunuzda bırakmaktır.
  3. Dondurulduktan sonra limon küplerini tepsilerden çıkarın. Tepsiyi ortasından yukarıya gelecek şekilde bükün. Küpler hemen çıkmazsa, tepsiyi önce bir yönde, sonra diğer yönde hafifçe döndürün. Bırakıldıklarında küplerin tepsiden ayrıldığını duymalısınız.
  4. Küpleri yeniden kapatılabilir bir plastik torbaya koyun. Buz küpü tepsilerinizi boşaltmak için tüm limon suyu küplerini başka bir kaba taşımak en iyisidir. Yeniden kapatılabilir bir plastik torba mükemmeldir çünkü torbayı açıp ihtiyacınız olanı alabilir ve kullanılmayan küpleri dondurucuya geri koyabilirsiniz.
  5. Torbayı etiketleyin ve küpleri dondurucuya geri koyun. Limon suyunuzu ne zaman dondurduğunuzu unutmamak için, poşetin üzerine tarihi yazmak için kalıcı bir kalem kullanın. Gelecekte başka meyve sularını da dondurabileceğinizi düşünüyorsanız, içindekileri unutmamak için etikete “Limon Suyu” ibaresi eklemeniz iyi bir fikir olabilir.
  6. Limon suyunu çözün veya donmuş küpleri doğrudan bir tarife koyun. Bir içeceğe veya yemeğe biraz taze limon aroması eklemek istiyorsanız, çantadan birkaç buz küpü alın. Onları soğuk bir içeceğe veya ısıtılan bir tarife ekliyorsanız, donmuş küpleri buzunu çözmeden yaptığınız her şeye koyabilirsiniz. Sıvı limon suyunu tercih ederseniz, küpleri gece boyunca eritmek için buzdolabınızdaki bir kaseye koyun.
38abed1e-0f39-44c5-85be-03df38ce6e37-4809e8e2-43eb-48e8-9c7f-e53bef63f4bd


Konserve Taze Limon Suyu Nasıl Yapılır?

  1. Yarım litre kavanozları ve kapakları dezenfekte edin. Ya kavanozlarınızı ve kapaklarınızı bulaşık makinesine koyun ve bir sanitasyon döngüsü çalıştırın ya da kavanozları teneke kutunuzda veya raflı büyük bir tencerede 10 dakika kaynatın. Kavanozların içinde bakteri varsa limon suyunuz kavanozların içinde bozulabilir.
  2. Orta boy bir tencereye limon suyunuzu dökün ve kısık ateşte ısıtın. Orta ateşte, limon suyunu yaklaşık 5 dakika kaynatın. Bu, kutuların kutuda daha hızlı ısınmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, soğuk bir kavanozu kaynar suya indirmenin neden olduğu kırılmayı önlemeye yardımcı olabilir.
  3. Konserve kabınızı yarısına kadar su ile doldurun ve kaynatın. Limon suyunu konserve yapmanın en kolay yolu, bir konserve kutusundaki su banyosudur. Ancak, konserve kutunuz yoksa, alt kısmında raf bulunan bir tencere kullanabilirsiniz. Yarısına kadar su ile doldurun ve ocakta orta-yüksek ateşte kaynatın.
  4. Suyu kavanozlara dökün ve kapatın. Kavanozları tamamen doldurmak önemlidir, çünkü kavanozdaki hava limon suyunun bozulmasına neden olabilir. Bununla birlikte, konserveleme işlemi sırasında meyve suyu genleşebilir ve basınç kavanozların patlamasına neden olabilir, bu nedenle her kavanozun üstünde yaklaşık 0,64 cm boşluk bırakın
  5. Her kavanozu teneke kutudaki kaynar suya indirin. Bir kavanoz kaldırıcınız varsa, her bir kavanozu boynundan kavramak için bunu kullanın, ardından kavanozu teneke kutunuza veya deponuza indirin. Elinizde yoksa, bunun yerine bir bulaşık bezi veya tutacak kullanın. Ancak, haşlanabileceğiniz için bezin sıcak suyla temas etmemesine çok dikkat edin. Her iki durumda da, kavanozları yavaşça indirin, böylece sıcak su sıçrayıp sizi yakmaz.
  6. Konserve kutusunun kapağını kapatın ve kavanozları 15 dakika boyunca işleyin. Kutudaki su 15 dakika boyunca kaynama noktasında kalmalıdır. Bu, limon suyunun kutuların içinde taze kalmasını sağlayan bir mühür oluşturacaktır.
  7. Kavanozları dikkatlice sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kavanozlarınızı işledikten ve suyun kaynaması durduktan sonra, kavanozları konserve kutusundan dikkatlice çıkarmak için kavanoz kaldırıcınızı veya bulaşık bezinizi kullanın. Kavanozlar ve kapaklar çok sıcak olacak, bu yüzden kendinizi yakmamaya dikkat edin. Kavanozları hava akımı olmayan bir yere koyun ve soğurken kırılmalarını önlemek için aralarında en az 5,1 cm mesafe bırakın.
  8. Kavanozları etiketleyin ve serin, kuru bir yerde saklayın. Her kavanozun kapağına tarihi ve “Limon Suyu” yazın, böylece suyu ne zaman konserve ettiğinizi veya kavanozun içinde ne olduğunu unutmazsınız. Ardından kavanozları kileriniz veya dolap gibi rahatsız edilmeyecekleri bir yere taşıyın.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 9 ay 1 gün
Mesajlar
25,277
Tepkime puanı
8,724
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Buzlanmış limon tadını bozuyor ya .. saklamak yerine almak daha iyi sanki.. o buzlanıyor ya bi buzun su tadı hafif geliyor yinede.. birde limon suyu bozulunca bozulduğu'da tam anlaşılmıyor .. tat değişiyor ama ekşiliği hala kalıyor değişik bir yapısı var..
 
Geri
Üst Alt